AKP’li belediyenin ‘rant’ imarına mahkeme vetosu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’li Muş Belediyesi tarafından hazırlanan ve Şehir Plancıları Odası tarafından mahkemeye taşınan imar planı mahkeme tarafından şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, imar mevzuatına, plan tekniğine ve kamu yararına uygun olmadığına karar verdi.

Muş Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Revizyon Nazım ve Uygulama imar Planları ile ilave Nazım ve Uygulama imar Planlarına karşı TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından mahkemeye taşındı. Van 3. İdare Mahkemesinde görülmeye başlandı. Davada, oda yönetimi hazırlanan planın, plan değişikliğiyle ilgili yönetmelik hükümlerinin şehircilik esasları ile planların kademeli birlikteliği ilkesine aykırı olduğu, planların kişiler ve alanlara özel olduğu, kamu yararına ve eşitlik ilkesine aykırı kararlar içerdiği, hukuka ve mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edilmesini istedi.

Belediye planını savundu

Mahkeme süreciyle ilgili mahkemeye yazılı savunmada bulunan Muş Belediyesi ise, “Usule ilişkin olarak, davanın ehliyet ve süre yönünden reddi gerektiği, esasa ilişkin olarak ise, plan değişikliğinin ilgili mekânsal planlar yapım yönetmeliğine ve planlar arası kademeli birliktelik ilkesine uygun olduğu, davacının iddialarının gerçek dışı olduğunu” iddia etti. Planlamaların eksiksiz olduğunu iddia eden belediye, tesis edilen işlemin hukuka ve mevzuata uygun olduğunu belirtilerek, davanın reddedilmesini istedi.

Mahkeme kararı iptal etti

Savunmalardan sonra dosya bilirkişiye gönderildi. Bilirkişi raporları üzerine mahkeme heyeti, imar planın iptaline karar verdi. Kararda, “Sonuç olarak, dava konusu 1/5000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı’nın belirtilen açılardan şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, imar mevzuatına, plan tekniğine ve kamu yararına uygun olmadığı sonucuna verilmiştir” denildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’li belediyenin ‘rant’ imarına mahkeme vetosu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir