AKP’li Van vekilin danışmanı Diyarbakır’a memur olarak atandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Van Milletvekili İrfan Kartal’ın Iğdırlı olan danışmanı Yekta Barış Turan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne memur olarak atandı.

Çifte maaş ve usulsüz atamalarla sürekli gündemde olan AKP iktidarı yine tartışmalı bir atamayla gündeme geldi. AKP’de milletvekili seçilen İrfan Kartal’ın akrabası olan danışmanı Yekta Barış Turan kayyım olarak yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne memur olarak atandı. Memur olarak atanan Turan’ın danışmanlık ve memurluktan iki ayrı maaş aldığı iddia edildi. Turan’ın ataması ise tepkiyle karşılandı. Atamanın hukuksuz olduğunu dile getiren eski Iğdır Belediye Başkanı ve Kürt siyasetçi Mehmet Nuri Güneş ile HDP Van İl Eş Başkanı Fikret Doğan, kayyım yönetiminde olan belediyelerin halka hizmet yerine, yandaşa rant yerine dönüştüğüne dikkat çekti.

Turan’ın babası da belediyeye kayyım olarak atanmıştı

İrfan Kartal’ın Iğdırlı olan danışmanı Yekta Barış Turan’ın babası AKP’li Ferdi Turan ise, kayyım atanan Iğdır Belediyesi’ne İçişleri Bakanlığı tarafından belediye meclis üyesi olarak atanmıştı. Turan daha sonra kayyım olarak atanan vali tarafından belediye başkan yardımcısı olarak göreve getirilmişti. Kayyım yardımcısı olarak atanan AKP’li Ferdi Turan 7 Haziran 2015 tarihinde AKP’den Iğdır milletvekili adayı olmuş, on bin gibi komik bir oy oranıyla seçimi kaybetmişti. HDP’li Iğdır Belediyesi’ne 15 Mayıs 2020 kayyım atanmasıyla birlikte Belediye Eşbaşkanı Yaşar Akkuş “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanarak Erzurum Cezaevi’ne gönderilmişti.

‘Atamalar irade gaspıdır’

Yaşanan atamalara tepki gösteren Iğdır eski Belediye Başkanı Kürt siyasetçi Mehmet Nuri Güneş, atamaların irade gaspı olduğunu dile getirdi. Güneş, “Demokrasi tanım olarak, halkın kendi kendini idare etmesi olarak kısaca özetlenir. Kayım atanması irade gaspıdır, bir halkın iradesini yok saymaktır. Bunlar atandıkları belediyeleri talan zihniyeti ile yönetiyorlar. Diyarbakır’ın seçilmiş İradesi Dr. Selçuk Mızraklı’dır. Yargıtay’ın bozma kararına rağmen hala içerde tutuluyor. Yekta Barış Turan’ın atanması Iğdır’daki uygulamanın Diyarbakır’ versiyonudur. Halka rağmen bildik yöntemleri ile halkı yönetmeye kalkışmanın mümkün olmadığını bu halk göstermiştir” dedi.

‘Belediyeler hortumlanıyor’

Kayyım atanan belediyelerin içini boşaltarak hortumlandığına dikkat çeken HDP Van İl Eşbaşkanı Fikret Doğan da, kayım belediyelerin bütün olanakların yandaşlara peşkeş çekildiğine dikkat çekti. Doğan, “Ülkede hak hukuk adalet sistemi tamamen sarsılmış durumdadır. Devlet siyasi parti devleti haline gelmiştir. Bütün imkanlar yandaşlara peşkeş çekiliyor. Böyle bir yapılanmada bu tür atamalarda normaldir. Kayyım politikası kendisi zaten sorunlu ve doğru olmayan bir durumdur. Dolayısıyla yapacağı icraatlardı doğru olmuyor. Hukuk ayaklar alınarak kayyımlar atandı. Yine haksız bir şekilde binlerce insan işten çıkarılarak mağdur edildi. Ve kayyımlar yönettikleri belediyeleri adeta hortumlayarak borç batağına sürükledi. Halka hizmet yok ama yandaşa kaynak sağlama ve belediye kaynaklarından servet edinme has safhada. Bu nedenlerle kayyım politikasını tasvip etmek mümkün değildir” diye konuştu.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’li Van vekilin danışmanı Diyarbakır’a memur olarak atandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir