1. Haberler
  2. Özel
  3. AKP’nin sahur programı büyük tepki çekti

AKP’nin sahur programı büyük tepki çekti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağrı AK Parti (AKP) Gençlik Kolları Başkanı Halil İbrahim Selçuk tarafından düzenlenen ‘Sahur eğlencesi’ sosyal medyadan yayınlanmasının ardından, büyük tepkiyle karşılandı. Tepkiler üzerine Selçuk paylaştığı görüntüleri sildi.

Ekonomi krizin yaşandığı bir dönemde AKP’nin Ağrı’da düzenlediği gösterişli iftar sofrası büyük tepki topladı.  Tepkilerin sosyal medyada çığ gibi büyümesi ardından, konu ile ilgili Twitter’de #yiğin adı ile açılan tag kısa sürede TT listesinden en üst sıralara yerleşti.

Videonun yayınlanması ardından Tiwitter’den tepki mesajları yağdı.

Her gün zam haberlerinin yayınlandığı bir ortamda yapılan eğlencenin maliyetinin sorgulandığı paylaşımlarda, iktidar partisi olan AKP eleştirilerin hedefi oldu.

“Bu kimin lokması”

Duruma tepki gösteren, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Eski Milletvekili Sırrı Sakık, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Ağrı’da, Türkiye’nin en yoksul şehrinde belediye başkanlığı yaptım. Bu görüntüler Ağrı AKP gençlik kolları sahur programıymış. Bu hangi dinin şaşası?Bu hangi şehir? Çünkü bir çok Ağrılı bir lokma için başka bir şehirde inşaatlarda ölür. Bu kimin lokması?” diye sordu.

Siyasi partilerden tepki geldi

HDP Ağrı İl Örgütü de düzenlenen etkinliği sosyal medyadan paylaşarak duruma tepki gösterdi. HDP, “Peygamberin hurma yediğini söyleyerek din ile kandırıyorlar. Kendileri böyle müzikli sofralarda Ağrı halkının parasını yiyorlar!” sözleri ile eleştirdi.

DEVA Partisi Ağrı İl Örgütü ise Twitter den “Bu görüntüler yoksulluğu iliklerimize kadar hissettiğimiz Ağrı’mızdan AKP Ağrı Gençlik Kollarının düzenlediği Ak Gençlik sahurda programı oldukça İTİBARLI geçmiş Allah kabul etsin efendiler. Sizin üzerinizde sofrasına sıcak ekmek götüremeyen Ağrılı babanın ahı var!” mesajını paylaşarak tepkisini dile getirdi.

AKP içinde de tepki yarattı

Tepkilerin artması üzerine, AKP içerisinde de kimi isimler tartışmaya katıldı. Olaya tepki gösteren AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, Halil İbrahim Selçuk’u etiketleyerek şu ifadeleri kullandı: “Bu paylaşımı yapan Ağrı AK Parti gençlik kolları başkanımız, Lütfen bu paylaşımı derhal kaldırır mısın? Neyin paylaşılıp paylaşılmayacağını, bu tür paylaşımların partimize /davamıza zarar vereceğini bilerek hareket etmek lazım. Böyle bir paylaşıma niye gerek duyulur bilmem”

Görüntüler Sosyal medyada kaldırıldı

Tepkilerin büyümesi üzerine, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan da, sosyal medyadan yapılan eleştirilere karşı, “Kürt gençlerine sadece cezaevini ve dağları layık görenler, gençlerin sahur programında birlikte kahvaltı yapıp kendi müzikleriyle eğlenmelerini çok görmüşler.. 21. Bin TL olan kahvaltı maliyeti  KK’ nın (Kemal Kılıçdaroğlu) kaldığı otel odasının kaçta kaçına tekabül ediyor, vicdanınıza bırakıyorum” yorumunu yaptı.

Serhat News

(lg/sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’nin sahur programı büyük tepki çekti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir