1. Haberler
  2. Tüm Haberler
  3. Atanamayan öğretmenler: Hayatımıza dair karar veremiyoruz!

Atanamayan öğretmenler: Hayatımıza dair karar veremiyoruz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seslerini duyurmak için birçok kentten Van’a gelen onlarca atanamayan öğretmen, atanamadıkları için hayatlarına dair karar veremediklerini belirttiler.  

Açıklamada Türkiye’nin ‘100’üncü yılında, 100 bin öğretmenin’ atanması talep edildi. 

Uzun zamandır atanmayı bekleyen öğretmenler Van ve İzmir’de eş zamanlı “Doğudan Batıya 100 bin Öğretmen” eyleminde bir araya gelerek taleplerini yineledi. 

İzmir ve Van’da eş zamanlı eylem

Atanamayan öğretmenler: Hayatımıza dair karar veremiyoruz! - IMG 20230205 WA0002

İzmir Kent Meydanında ve Van’da da Memur-Sen binası önünde basın açıklaması yapıldı. 

Açıklamaya Kars, Ağrı, Şırnak, Hakkari ve Diyarbakır’dan onlarca atanamayan öğretmen katıldı. ‘Doğuda Van atamada adil kontejan, Eğitimde tasarruf olmaz!’ yazılı dövizlerin taşındığı açıklamada “Aylarca yaşadığımız stres, ertelenen hayatlarımız, umutlarımız ve öğrencilerimize kavuşma arzumuz göz önünde bulundurulduğunda, adil dağılımlı öğretmen atamasının ivedilikle yapılmasını talep ediyoruz” çağrısı yapıldı.

Atanamayan öğretmenler: Hayatımıza dair karar veremiyoruz! - IMG 20230205 WA0007

Burada Serhat News’e konuşan atanamayan öğretmenlerden Ömer Aybar, Milli Eğitim Bakanlığına seslenerek, “Bu ülkede öğretmenlik birkaç branştan ibaret değil. Her branş değerlidir. Her branşın milli eğitiminde ihtiyacı vardır. Bunun bir an önce karşılanmasını talep ediyoruz!” dedi. 

Atanamayan öğretmenler: Hayatımıza dair karar veremiyoruz! - IMG 20230205 WA0012 1
ömer aybar

‘Hayatımıza dair bir karar alamıyoruz’

4 yıldır ataması yapılmayan ve beden eğitimi bölümü mezunu olan Şahabettin Gür, yüzbinlerce öğretmenin farklı kentlerden Van’a geldiğini ve tek isteklerinin 100 bin adil atamanın yapılması olduğunu belirtti. Gür, “Aylardır atama için mücadele ediyoruz. Burada 5 veya 10 yıldır atanamayan öğretmen adayları var. Herhangi bir açıklamanın olmamasından kaynaklı hayatımıza dair bir karar alamıyoruz. 2023 yılı KPSS sınavı yaklaştı ama hala bir şey belli değil. 2023 yılının eğitim yılı olmasını istiyoruz yetkililerin bir an önce sesimizi duymalarını istiyoruz. Hiçbir işte çalışmıyorum işsizim atama bekliyorum” sözlerini dile getirdi. 

Atanamayan öğretmenler: Hayatımıza dair karar veremiyoruz! - IMG 20230205 WA0013 1
Şahabettin Gür

‘İnşaatta çalışıp geçimimi sağlamaya çalıştım’

Atanamayan Öğretmenler Ağrı Temsilcisi Ömer Aybar, yaklaşık 4 aydır mücadele verdiklerini belirterek, bu açıklamadan önce bir takım eylemler gerçekleştirdiklerini ancak seslerinin duyulmadığını söyledi. Adil kontenjanlı 100 bin atama talep ettilerini belirten Aybar, “Bu atamaların yapılmaması birçok arkadaşımızı mağdur etti. 15-16 ay KPSS sınavlarına çalışıp atanamayanlar çok durumda. Ağrı’dan kar fırtına dinlemen Van’a geldik. Tek talebimiz atanabilmemiz. Ücretli sisteme tamamen karşıyız. Ayrı bir meslek branşı gibi lanse edilmesi 500 binden fazla atanamayan öğretmeni mağdur edecektir. İnşaatlarda çalışıp geçimim sağlamaya çalıştım. Bir yuva kuramadık. Eskiden atanamayan öğretmen yaş sınırı 22 ila 25 yaş arasıydı ancak şimdi 25-40 yaş arasında atanamayan öğretmenler atama mücadelesi veriyor” diye belirtti.

Atanamayan öğretmenler: Hayatımıza dair karar veremiyoruz! - IMG 20230205 WA0011 1
Ferhat Özbağan

Coğrafya Öğretmenliğinden 2018 yılında mezun olan Ferhat Özbağı’da açıklamaya katılmak için Kars’tan Van’a gelmiş. Özbağan, “Kütüphanelerde masa başında ders çalışmak değil, okullarda öğrencilerimizle olmak istiyoruz. Van’a çok zor koşullarda geldik. Umarım sesimiz duyulur” dedi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Atanamayan öğretmenler: Hayatımıza dair karar veremiyoruz!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir