Aygül ‘Kızılay etleri AKP’li vekilin otelinde’ haberi için hakim karşısına çıkıyor

Gazeteci Sinan Aygül’den AKP’li Başkan Geylani’nin “özür” açıklamasına yanıt
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üç yıl önceki bir köşe yazısında, “Kızılay etleri AKP’li vekilin otelinde” diye yazan gazeteci Sinan Aygül, “işyeri dokunulmazlığını ihlal etmek” suçlamasıyla yargılandığı davada 19 Eylül Salı günü saat 11.00’de hakim karşısına çıkıyor.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Bitlis News Genel Yayın Yönetmeni Sinan Aygül, 25 Ağustos 2020’de Bitlis News’te yazdığı “Devlet Bahçeli’yi uyarıyorum!” başlıklı köşe yazısında, Kızılay’ın yoksullara dağıtılmak üzere hazırladığı etlerin Kızılay Tatvan Şube Başkanı Battal Taşar ve abisi AKP Bitlis Milletvekili Cemal Taşar’a ait otelde kullanıldığına dair görüntüler paylaşmış, ardından Taşar’ların şikayeti üzerine Aygül hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Suç duyurusunun üzerinden üç yıl geçtikten sonra 12 Ocak 2023’te, Aygül hakkında “işyeri dokunulmazlığını ihlal” suçlamasıyla bir yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Tatvan 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davada 20 Nisan 2023 tarihinde verilen karara göre Aygül, “işyeri dokunulmazlığını ihlal ettiği” gerekçesiyle altı ay hapis cezasına çarptırılmış ve dosyanın basit yargılama usulüne tabi olması sebebiyle dörtte bir oranında indirim yapılarak dört ay 15 güne düşürülmüştü.

Gazeteci Aygül’ün verilen karara itiraz etmesi üzerine aynı mahkeme tarafından duruşmalı görülmesi kararıyla 19 Eylül Salı günü saat 11.00’de duruşma günü verilmişti. Gazeteci Aygül 3 yıl önce yaptığı, ülke kamuoyunda sansasyonel etki yaratan ve Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından 2020 yılında “Yılın Başarılı Gazetecisi” ödülünü aldığı haber yüzünden hakim karşısına çıkıyor.

Davada basit yargılama usulü ile verilen 6 aylık hapis cezası indirim uygulanarak 4 ay 15 güne düşürülmüş ancak karara itiraz edilerek duruşma istendiği için hapis cezası verilmesi durumunda yeniden indirim yapılmayacak.

‘Alt sınırdan ceza verilmişti, yetmez en üstten verilmesi lazım’

Konuya ilişkin açıklama yapan gazeteci Sinan Aygül isnat edilen suç maddesinin üst sınırından ceza verilmesini isteyeceğini söyledi. Aygül sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Benim bu ülkede adalet beklentim kalmadı artık. Geçtiğimiz gün görülen duruşmada bana öldürmek kastıyla saldıran saldırganlar serbest bırakılmıştı. Görüntüler, şahitler, çelişkili ifadeler gibi bir çok şey ortadayken hakimin, savcının gözünün içine  bakarak alay eder gibi yalan söyleyen sanıklar serbest bırakıldılar. Yüzde yüz haklı olduğum bir davada neredeyse suçlu duruma düşecektim. Yine yüzde yüz haklı olduğum başka bir davada yarın ceza alacağım. Kendimi de mahkemeyi de yormaya gerek yok, ironik bir savunma yaparak yaşanan trajik duruma dikkat çekmek istiyorum. Yarın duruşmada öyle yapacağım. Duruşmasız görülen davada alt sınırdan ceza verilmişti, indirim yapılmıştı 4’te 1 oranında. Bu haksızlık. Duruşmada üst sınırdan cezalandırılmayı ve indirim yapılmamasını talep edeceğim. Kızılay gibi bir kurumun ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere topladığı kurban etlerinin, AKP’li milletvekilinin Kızılay başkanı olan kardeşiyle ortak olduğu otelde yenmesini ortaya çıkarmak bir gazetecinin haddine değildir. Bu tarifsiz hadsizliği yaparak kamu yararına bir durum oluşmasına sebep olan gazetecinin en ağır şekilde cezalandırılması gerekir. 6 ay, 1 yıl gibi küçük cezalarla da değil mümkünse idam edilmeli. Bu şekilde bir savunma yapacağım.”

Aygül ‘Kızılay etleri AKP’li vekilin otelinde’ haberi için hakim karşısına çıkıyor - WhatsApp Image 2023 09 18 at 14.05.49

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aygül ‘Kızılay etleri AKP’li vekilin otelinde’ haberi için hakim karşısına çıkıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir