Bireysel Emeklilik Sistemi’nde kısmi ödeme dönemi başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde sözleşme sonlandırılmadan birikimlerin yüzde 50’sine kadar olan kısmının konut alımı, evlenme, doğal afet ve eğitim harcamaları için kullanılabilmesinin önü açıldı.

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) kısmi ödeme koşulları belli oldu. Buna göre katılımcılar, sözleşmelerini sonlandırmadan konut alımı, evlenme, doğal afet ve eğitim gibi durumlarda, birikimlerinin yüzde 50’sine kadar olan kısmını kullanabilecek.

Ayrıca doğal afet ve eğitim durumunda kısmen ödenen tutarın yüzde 25’i oranında devlet katkısı verilecek. Doğal afetlerde süre şartı aranmayacak Eğitim halinde yapılan kısmen ödemelerde sözleşme sonlandırma süresi 4 yıl olurken, doğal afet durumunda ise kısmen ödeme için süre şartı aranmayacak.

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde kısmi ödeme dönemi başlıyor - para TL

Öğrenciler ise 4 yıl boyunca kendi hesabından kısmen ödeme alarak eğitim masraflarında kullanabilecek. Kısmi ödemeden de aylık veya yıllık ödemeli gelir sigortası ürünü olarak faydalanılacak.

Kısmi ödemeden sözleşmeleri en az 5 yıl yürürlükte olan ve katkı payını ödemiş katılımcılar faydalanabilirken ancak her 5 yılda bir kısmi ödeme imkanından yararlanılabilecek. Öte yandan kısmen ödeme başvurusu yapanlar sözleşmelerini 3 yıl boyunca sonlandıramayacak.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bireysel Emeklilik Sistemi’nde kısmi ödeme dönemi başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir