Bitlis Emek Demokrasi Platformu: Aygül’e saldırıyı azmettirenler de yargılanmalıdır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gazeteci Sinan Aygül’e dönük saldırıyı kınayan Bitlis Emek Demokrasi Platformu, organize şekilde gerçekleştirilen saldırının sadece faillerinin değil azmettiricilerinin de yargılanması gerektiğine dikkat çekti.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gazeteci Sinan Aygül 17 Haziran günü AKP’li Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin silahlı korumalarının saldırısına uğradı. Saldırı anlarına ait görüntülerin sosyal medyada yayınlanması ardından kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu. Yaşanan saldırıya ilişkin bugün de Bitlis Emek Demokrasi Platformu da açıklama yaptı. Açıklamada “Özgür basın susturulamaz. Tatvan halkına hesap vereceksiniz” yazılı pankart taşındı.  Açıklamayı katılımcılar adına Tüm Bel-Sen Bitlis temsilcisi Özgür Akbay okudu. Görüntülere yansıyan saldırı anına dair konuşan Akbay, Mehmet Emin Geylani’nin özel koruması olan Y.B’nin Aygül’e ilk etapta elindeki muşta ile hiçbir tartışma olmaksızın arkadan doğrudan hedef alarak saldırdığı ve kafasına vurarak ağır şekilde darp ettiğine dikkat çekti.

Bitlis Emek Demokrasi Platformu: Aygül’e saldırıyı azmettirenler de yargılanmalıdır - bitlis tum bel sen aygul saldiri kinama 4

‘Planlı organize bir saldırı gerçekleşmiştir’

Saldırı sırasında aldığı darbelerin etkisi ile yere düşen Aygül’e yardıma koşan Tatvan halkına karşı silah çekildiğini ifade eden Akbay, polis memuru E.K’nin tepki gösterenleri tehdit ettiğini ve kamu gücünü kötüye kullanıp olayın planlı organize bir saldırı olduğunu açığa çıkardığının altını çizdi. Akbay, “Saldırının ardından Tatvan Devlet Hastanesinde tedavi altında alınan Aygül’ün elmacık kemiği ve kafatasında meydana gelen kırıklar yüzünden Van ya da Diyarbakır’a sevk planlanacak düzeyde gelişen ciddi sağlık sorunları devam etmektedir. Dünde şikâyetleri nedeniyle maalesef hastaneye kaldırıldığını öğrendik. Aygül’ün Tatvan Belediyesi’nin taşınmazların satışına ilişkin yaptığı haberler sonrasında saldırının yapılması doğrudan basın yayın emekçilerin hedef alındığının açık ve net göstergesidir. Basın yayın emekçilerine, halkın haber alma hakkına yapılan bu saldırıyı asla kabul etmiyoruz” dedi.

Bitlis Emek Demokrasi Platformu: Aygül’e saldırıyı azmettirenler de yargılanmalıdır - bitlis tum bel sen aygul saldiri kinama 2

‘Basın emekçilerine yapılan her saldırının karşısında duracağız’

Bu saldırının sadece kınanarak geçiştirilecek boyutu aşmış olduğunu dile getiren Akbay, saldırıların artık Bitlis’te sistematik bir hal aldığının ortada olduğunu söyledi. Akbay, “Ülkede toplumsal karanlığın panzehri basın emekçileridir. Sistemin ‘Adaletsizlik, hukuksuzluk, haksızlık ve yolsuzlukları’ aydınlatan gazetecinin projektörüdür. Basın yayın emekçilerine yapılan her türlü saldırı tehdidin karşında durmaya kararlıyız” diye belirtti.

‘Tatvan halkının karşısında duracak hiçbir güç yoktur’

Yapılan saldırının sadece Aygün’ün şahsına, basın emekçilerine değil aynı zamanda Tüm Tatvan halkına karşı yapıldığını ifade eden Akbay, “Kamu hizmeti vermekle görevli olan polis memurunun halka silah çekmesi ve Tatvan belediye çalışanının sokak ortasında tetikçilik faaliyeti yürütmesi Tatvan’da ciddi öfke ve tepkilere neden olmuştur. Saldırıyı engellemeye çalışan vatandaşlara karşı kimse el sallayarak silah çekerek tehdit edemez. Duyarlılığı ve onurlu duruşuyla bilinen Tatvan Halkının karşısında duracak hiçbir güç yoktur olamaz. Asla boyun eğmeyeceğiz!” diye vurguladı.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin saldırının hemen ardından sosyal medya hesabından yaptığı basın açıklamasına da değinen Akbay şunları dile getirdi: “Geylani olayın yaşanan bir tartışma sonucunda geliştiğini ifade etmiştir. Ancak Tüm kamuoyunda infial ve dehşet yaratan görüntülerde medyada yayınlandıktan sonra anlaşıldığı gibi herhangi bir tartışma olmaksızın saldırı gerçekleştirilmiş. İsmi geçen şahıslar olarak ifade ettiği saldırganların hem işe aldırdığı yakın akrabaları ve sürekli beraber gezdiği resmi korumasıdır. Söz konusu paylaşımlarıyla birinin diğerini yalanlar nitelikte olması ayrıca manidardır. Belediye başkanın halk nezdinde meşrutiyeti kalmadığı gibi Tatvan’da toplumsal barışa zarar verdiği ortadadır. Bu saatten sonra Mehmet Emin Geylani’yi meşru belediye başkan olarak tanımıyoruz. İlgili Bakanlara, Resmi kurum ve kuruluşlara açık çağrımız; Mehmet Emin Geylani’nin belediye başkanlığı görevden el çektirilerek, hakkında yargılanma sürecinin başlatılmasıdır. Hukuku Sürecin Takipçisi Olmaya Devam edeceğiz.

‘Sadece saldırganlar değil azmettiriciler hakkında da işlem yapılmalıdır’

Saldırgan Y.B ile polis memuru E.K. olay sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında ‘silahla kasten yaralama’ suçundan tutuklanmışlardır. Söz konusu soruşturma neticesinde sadece saldırganların tutuklanması yeterli olmayıp asıl önemli olan azmettiricilerin kim ya da kimler olduğunun belirlenmesi ve haklarında gerekli işlemlerin yapılmasıdır. Soruşturmanın tarafsız ve adil bir şekilde yürütülmesi beklentisi ile Sinan Aygül’e,  tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor acil şifalar diliyoruz. Başta ailesi ve basın yayın emekçileri olmak üzere Tatvan Halkına karşı bu tarz olayların yaşanmaması için mücadelemizin devam edeceğini ifade ederek geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Destek ve dayanışma mesajlarını ileten saldırıyı kınayan lanetleyen herkesi buradan selamlıyoruz.”

Bitlis Emek Demokrasi Platformu: Aygül’e saldırıyı azmettirenler de yargılanmalıdır - bitlis tum bel sen aygul saldiri kinama 3

Açıklama bir dakikalık oturma eyleminin ardından atılan “Özgür Basın Susturulamaz” sloganıyla sona erdi.  

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bitlis Emek Demokrasi Platformu: Aygül’e saldırıyı azmettirenler de yargılanmalıdır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir