Bitlis merkezli operasyonda tutuklamalar sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında birçok kentte yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 110 kişiden 50’den fazla kişi tutuklandı.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında 28 Kasım’da Bitlis’in Hizan ve Tatvan ilçeleri ile Van’ın da aralarında olduğu birçok kentte yapılan ev baskınlarında aralarında kadın ve çocukların da olduğu 110 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. “Örgüt üyesi olmak”, “örgüte yardım etmek” ve “örgüte finansman destek sağlamak” iddiasıyla gözaltına alınanların bir kısmı Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. 

Dört gün süren ifade işlemlerinin ardından gözaltına alınanların büyük bir bölümü Bitlis Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık ve hakimlik sorgularının ardından 50’den fazla kişi hakkında tutuklama kararları verildi.

Avukatlar müvekkilleriyle görüştürülmedi

Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulanların şiddete maruz kaldığı öğrenildi. Soruşturma dosyasına dair ‘gizlilik’ kararı getirilmesi nedeniyle avukatların müvekkilleri ile görüşmeleri engellenirken, birçok kişinin avukatsız bir şekilde sorguya alındığı bilgisine ulaşıldı.

Tutuklananlar

Tutuklananların bazılarının isimleri şu şekilde; Kerem Çetin, Hacı Gezici, Sedat Kesici, Seyithan Yaman, Murat Arvas, Nurullah Arvas, Ebutalip Arvas, Mahir Hergül, Erdal İnal, Abdülhalim Gezici, Süleyman Korkmaz, Turan Çetin, Cindi Akbulut, Masum Deniz, Mustafa Gezici, Mekan Çetin, Gürgün Çiftçi, Sinan Aydın, Emrah Aydın, Fırat Gezici, Helin Avras, Cemil Balı, Tahir Avras, Mahmut Şen, Şükrü Baykan, Mehmet Hergül, Bedrettin Gezici ve Eylem Deniz Arvas.

Yanlış ev arandı

Hizan ilçesine bağlı Şên köyüne yapılan operasyon sırasında yanlış ihbar sonucu 70 yaşındaki görme engelli bir yurttaşın evine de baskın yapıldı. Evde saatlerce süren aramalar sırasında kapı ve pencerelerin askerler tarafında kırıldığı belirtildi. Bir süre sonra yanlışı anlayın askerlerin aileyi şikayetçi olmamaları için tehdit ettiği de öğrenildi. (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bitlis merkezli operasyonda tutuklamalar sürüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir