Bitlis’te 2016’da tutuklanan tutsak tahliye edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tahliyesi daha önce iki kez yakılan Berrin Sarı, tutuklu bulunduğu Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nden çıktı. Sarı, verdiği ilk mesajında cezaevlerine sahip çıkılmasını istedi. 

Bitlis’te 2016 yılında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 7 yıl 6 ay hapse mahkum edilen ve ve tutuklu bulunduğu Sincan Kadın Kapalı Cezaevi yönetimi tarafından infazı iki kez yakılan Berrin Sarı, tahliye oldu. 

Sarı’yı cezaevi önünde ailesi ve arkadaşlarının yanı sıra Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü yöneticileri karşıladı.

Alkışlar eşliğinde karşılanan Sarı, cezaevindeki tüm kadınların selamlarını iletti. Verdiği ilk mesajında Türkiye’nin bir kaos içerisinde olduğunu, çözümün ise İmralı olduğunu söyleyen Sarı, cezaevlerindeki tutuklulara sahip çıkılması çağrısında bulundu. 

Ne olmuştu?

Berrin Sarı, 20 Mayıs 2016’da Bitlis’te “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklanarak Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. İki yıl sonra başlayan yargılamasında 7 yıl 6 ay hapis cezası verilen Sarı,  Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’ne sürgün edildi. 5 yıldır Sincan Cezaevi’nde kalan Sarı, 20 Aralık 2021’de Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu’nun ‘iyi halli’ olmadığı iddiasıyla verdiği karar gerekçe gösterilerek tahliye edilmedi. 

Sarı’nın tahliyesini üç ay erteleyen Kurul, Mart 2022’de ikinci kez toplandı. Kurul, ikinci kez “iyi halli olmadığına” hükmettiği Sarı’nın tahliyesini 6 ay daha erteledi. 

Yoruma dayalı sorulan sorular ve pişmanlık dayatmasından kaynaklı kurula çıkmayı reddeden Sarı’ya bir ay boyunca iletişim araçlarından yoksun bırakılma cezası da verilmişti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bitlis’te 2016’da tutuklanan tutsak tahliye edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir