1. Haberler
  2. Güncel
  3. Boykot edilen Van TSO’da yeni yönetim belirlendi

Boykot edilen Van TSO’da yeni yönetim belirlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şaibe tartışmaları gölgesinde geçen ve beyaz liste ekibi tarafından boykot edilen Van TSO’nun yeni yönetimi belirlendi.

22 Ekim 2022 tarihinde başlayan Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) seçimleri bugün gerçekleşen Meclis Divanı seçimi ile tamamlandı. 31 Aralık Cumartesi günü yapılan Yönetim Kurulu, Genel Kurul Delege ve Disiplin Kurulu Üyeleri seçiminin ardından bugün yapılan meclis divanı seçimiyle birlikte Van TSO seçimi tamamlanmış oldu. Tek liste ile yapılan seçimde Meclis Başkanı Turan Avcı seçilirken yönetim kurulu ise, Necdet Takva (Yönetim Kurulu Başkanı), Burak Gültepe, Fevzi Çeliktaş, Fahri Borak, Kadir Gülgeldi, Mehmet Değer, Mahmut Köroğlu, Ömer Yılmaz, Reşit Yaren, Serdar Balandi ve Veysel Parin’den oluştu.

Beyaz liste boykot  etti

Seçimlerde 9 grup alarak ikinci olan Zahir Kandaşoğlu başkanlığındaki beyaz listeye bağlı 27 meclis üyesi ise seçimleri boykot ederek, katılmadı. Sosyal medya hesabında açıklama yapan Zahir Kandaşoğlu, “#VATSO seçimi, maalesef #TOBB ’a kayıtlı 365 Oda ve Borsa içerisinde benzeri görülmemiş şaibelerle başlamış ve muammalı bir şekilde sonuçlandırılarak Hukuksuzca seçildi..? #BEYAZ Liste’nin 27 meclis üyesi olarak, meşru görmediğimizden Meclis Başkanlığı seçimine katılmayacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Boykot edilen Van TSO’da yeni yönetim belirlendi - vantso secim 2

Ne olmuştu?

22 Ekim’de yapılan seçimlerde mavi liste adayı Necdet Takva 19 gruptan 9’nu alırken, beyaz liste adayı baskani Zahir Kandaşoğlu ise 10 grup kazanmıştı. Ancak YSK Kandaşoğlu’nun aldığı 1. Meslek Grubunu iptal etmişti. İptal sonrası yapılan seçimlerde mavi liste ayı Necdet Takva iki oy farkıyla seçimleri kazanmıştı. Karar Beyaz liste grubu başkanı Zahir Kandaşoğlu’nun yaptığı itiraz ile seçimler il seçim kurulu tarafından iptal edilmişti ve 28 Ocak’ta seçimler için gün verilmişti. Karar üzerine Necdet Takva kararı Yüksek Seçim Kuruluna taşımıştı. Yüksek Seçim Kurulu Van İl seçim Kurulunun iptal kararını iptal ederek, seçimi Necdet Takva ekibin lehine sonuçlandırmıştı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Boykot edilen Van TSO’da yeni yönetim belirlendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir