Buldan: Kapıköy Sınır Kapısı’nda transit geçişlerin olması için girişimlerde bulunacağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kapıköy Sınır Kapısı’ndaki esnafları ziyaret eden HDP eski Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, sorunların çözümü için ısrarcı olacaklarını söyledi. Buldan, “Halkımız burada çok büyük sorunlarla karşılaştığını söyledi,” dedi.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Yeşil Sol Parti milletvekilleri Van’ın Saray ilçesinde bulunan Kapıköy Sınır Kapısı’ndaki esnafları ziyaret etti. Buldan,” Halkımız burada çok büyük sorunlarla karşılaştıklarını söyledi. Yurttaşlarımızın karşı tarafta akrabaları olmasına rağmen, düğün ve taziyelere giderken bile sorunlar yaşanıyor” dedi.

Buldan: Kapıköy Sınır Kapısı'nda transit geçişlerin olması için girişimlerde bulunacağız - WhatsApp Image 2023 09 05 at 13.59.48

Esnaf ziyaretinde kısa bir konuşma yapan Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Zülküf Uçar, Kürtçeye yönelik bir ambargo olduğunu ifade ederek, “Buradaki tabelada Arapça, İngilizce, Türkçe uyarı var fakat Kürtçe yok. Kürtçeye yönelik korku ve endişe var. Burada çok sorun var, takipçisi olacağız. Kürtlere, İranlılara, Türklere farklı yaklaşımların sergilenmesini kabul etmeyeceğiz’” ifadelerini kullandı.

Buldan: Kapıköy Sınır Kapısı'nda transit geçişlerin olması için girişimlerde bulunacağız - WhatsApp Image 2023 09 05 at 13.59.48 1

‘Transit geçişlerin olması için de girişimlerde bulunacağız’

HDP eski Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise yurttaşların sorunlarını görmek için burada olduklarını kaydederek, “Halkımız burada çok büyük sorunlarla karşılaştıklarını söyledi. Yurttaşlarımızın karşı tarafta akrabaları olmasına rağmen, düğün ve taziyelere giderken bile sorunlar yaşanıyor. İnsanlara eziyet çektirilmesini kabul etmiyoruz. Ticari amaçlı İran’a gitmek isteyen insanlara büyük eziyet yapılıyor. Buradaki vatandaşlarımızın İran’a geçmesinde engel çıkarılmasına, çifte standart uygulanmasına izin vermeyeceğiz. Bu sorunların çözülmesinde ısrarcı olacağız. Transit geçişlerinin olması için de girişimlerde bulunacağız. Bunlara mutlaka çözüm olacağımızın sözünü veriyoruz” diye konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Buldan: Kapıköy Sınır Kapısı’nda transit geçişlerin olması için girişimlerde bulunacağız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    29 Eylül 2023, 15:08

    […] Kapıköy Sınır Kapısı’nı yıl başından bu yana 1 milyon 226 bin 865 kişi kullandı. […]

    Cevapla