1. Haberler
  2. Güncel
  3. Büyükşehir Belediyesi’nden tahrip edilen Dilkaya Deltası ile ilgili açıklama

Büyükşehir Belediyesi’nden tahrip edilen Dilkaya Deltası ile ilgili açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi birçok canlı türünün üreme, beslenme ve göç yolu olarak kullandığı Dönemeç (Dilkaya-Engil) Deltası’nda yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulundu.

 

Ekolojik belediyecilik anlayışı ile hareket eden Van Büyükşehir Belediyesi  çevre duyarlılığı alanındaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Van Şube Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında bulunan ve tahrip edilen Dönemeç Deltası’na anına müdahale ederek onarım çalışması yaptı.

Büyükşehir Belediyesi’nden tahrip edilen Dilkaya Deltası ile ilgili açıklama - IMG 20240520 WA0040

Edremit sınırları içerisinde bulunan Dönemeç Deltasında bilinçsiz kişi ya da kişilerce yapılan müdahale sonucu tahribata uğratılmıştı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Van Şube Müdürlüğü’nün sorumluluğunda bulunan alanda herhangi bir çalışma yapılmamasından kaynaklı balık ölümleri ve diğer canlı türlerinin üremesi riski yaşanmıştı.  Yurttaşlardan gelen şikayet üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, tahrip edilen alana hemen müdahale ederek, onarım çalışması başlatıldı. Ekiplerin iki günlük hummalı çalışması sonucu alanda yaşayan canlılar tekrardan su ile buluşarak yaşam buldu.

Büyükşehir Belediyesi’nden tahrip edilen Dilkaya Deltası ile ilgili açıklama - IMG 20240520 WA0033

Çevre Koruma Daire Başkanlığı, Van Gölü havzasının korunması, gelecek nesillere taşınması, Van Gölü ekosisteminin korunması ve canlıların yaşam alanlarını tehdit eden kişilere karşı Van Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdüreceğine belirtti. Daire Başkanlığı, bölgenin kendi sorumluluk alanlarında olmamasına rağmen bu çalışmayı yürüttüklerini belirterek, belediye olarak bundan sonra da üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini aktardı.

Çevrede yaşayan yurttaşlar çalışmalar için Van Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür ederken, Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi ekipleri alanda temizlik çalışmasını başarılı bir şekilde sonlandırdı.

Büyükşehir Belediyesi’nden tahrip edilen Dilkaya Deltası ile ilgili açıklama - IMG 20240520 WA0031 Büyükşehir Belediyesi’nden tahrip edilen Dilkaya Deltası ile ilgili açıklama - IMG 20240520 WA0033 Büyükşehir Belediyesi’nden tahrip edilen Dilkaya Deltası ile ilgili açıklama - IMG 20240520 WA0036 Büyükşehir Belediyesi’nden tahrip edilen Dilkaya Deltası ile ilgili açıklama - IMG 20240520 WA0040 Büyükşehir Belediyesi’nden tahrip edilen Dilkaya Deltası ile ilgili açıklama - IMG 20240520 WA0039 Büyükşehir Belediyesi’nden tahrip edilen Dilkaya Deltası ile ilgili açıklama - IMG 20240520 WA0037

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Büyükşehir Belediyesi’nden tahrip edilen Dilkaya Deltası ile ilgili açıklama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir