CHP Kars İl Başkanlığı’ndan TRT’ye suç duyurusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, TRT’nin taraflı yayınlarıyla suç işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Taner Toraman, il yönetimiyle birlikte Kars Adliyesine giderek TRT Genel Müdürlüğü hakkında kamusal görevini kötüye kullandığı iddiasıyla suç duyurusu dilekçesi sundu.

Suç duyurusunda bulunmasının ardından adliye önünde gazetecilere açıklama yapan CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, “TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, göreve başladığı günden bu yana TRT’ye yanlı bir yayın politikası izletmektedir. TRT, devletin ve milletin kuruluşudur ve hepimizin vergileriyle finanse edilmektedir. Ancak uzun bir süredir CHP’yi yok sayan veya kötüleyen yayınlar yapmaktan geri durmamaktadır” dedi.

Açıklamasında, TRT Kanunu’nun TRT kanallarının tarafsız davranmasını hükmettiğini hatırlatan Taner Toraman, mevcut TRT yönetiminin bu yükümlülüğü yerine getirmediğini belirtti.

CHP Kars İl Başkanlığı’ndan TRT’ye suç duyurusu - 44

Özellikle seçim döneminde TRT’nin devlet televizyonu olması gerektiği yerine AKP’nin propaganda aracı olarak çalıştığını iddia etti.

Genel Başkanlarını ve partilerini yok sayan bir zihniyetin demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini savunan Toraman, bu kişilerin siyasi tarih tarafından yargılanıp mahkum edileceğini ifade etti. Ancak hesaplarının mahşere kalmaması için mücadele edeceklerini belirtti. Adaletsizliğin sorumlularının hukuk önünde de hesap vermek zorunda olduğunu vurguladı. TRT’nin AKP’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazanması için bir televizyon kanalı gibi davrandığını ve adeta Saray’ın sözcüsü haline geldiğini ifade etti.

CHP Kars İl Başkanlığı’ndan TRT’ye suç duyurusu - 3 1

Bu süreçte;

1) CHP Genel Başkanı, MYK üyeleri, PM üyeleri ve milletvekillerini TRT ekranlarında canlı yayınlanan hiçbir programa davet edilmemiştir. O kadar ki Genel Başkanımız, TRT’de yalnızca hain darbe girişiminin ardından bir defa programa davet edilmiştir.

2) Genel Başkanımızın siyasi konuşmaları TRT’de ya yayınlanmamakta ya da çok az yayınlanmaktadır.

3) Genel Başkanımızın grup toplantıları TRT ekranlarında kesilerek yayınlanmaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aralık 2022 tarihinde yaptığı 40 dakika 56 saniyelik grup konuşmasının 10 dakika 18 saniyelik kısmının yayınlandığı görülmektedir. 3 Ocak 2023 – 28 Mart 2023 tarihleri arasında Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun 9 adet grup toplantısı düzenlediği; bu toplantılardaki konuşmaların sırasıyla; 9 dakika 50 saniye, 9 dakika 26 saniye, 10 dakika 10 saniye, 10 dakika 38 saniye, 10 dakika 2 saniye, 11 dakika 14 saniye, 9 dakika 30 saniye, 10 dakika 20 saniye ve 10 dakika 36 saniyelik kısımlarının canlı yayınladığı tespit edilmiştir.

4) Seçim boyunca CHP’nin ve Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu’nun siyasi reklamları, Kemal TRT ekranlarında Recep Tayyip Erdoğan’ın çok altında yayınlanmıştır. Bunların da çoğu gündüz kuşağında yayınlanmıştır.

5) TRT ekranlarında CHP ile ilgili yapılan haberlerin çoğu olumsuz şekildedir. Örneklemek gerekirse bu haberlerin bir kısmının başlıkları şu şekildedir: “CHP’de Hakaret Krizi Büyüyor mu?”, “Ekonomi Vizyon Belgesine Eleştiri”, “Kılıçdaroğlu’na Gazi Meclis Tepkisi” 6) Genel Başkanımızın konuşmaları ya hiç yayınlanmamakta, ya da kesilerek

Örneğin 03/12/2022 tarihli CHP vizyon belgesi açıklaması toplamda 4 saat4 dakika sürmüşken TRT Haber bu yayını yalnızca 6 dakika 18 saniye vermiştir. Yine Genel Başkanımızın TBMM’deki 2022 bütçe konuşması 1 saat 2 dakika sürmüşken TRT Haber yalnızca 8 dakika 48 saniyesini canlı yayınlamıştır.

Tüm bu konular nedeniyle halkın haber almasını engelleyen, siyasi haklarımızı kullanmamıza ve duyurmamıza izin vermeyen, görevini kötüye kullanan TRT Genel Müdürünü bugün savcılığa şikayet ediyoruz. Adalet arayışımız ve yürüyüşümüz sürecek. Saygılarımla”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Kars İl Başkanlığı’ndan TRT’ye suç duyurusu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir