Cumhurbaşkanı: Benim profesörüm, doktorum Muş’a, Iğdır’a, Hakkari’ye gidiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de 81 ilin tamamında üniversite olduğunu belirten Erdoğan, “Yani benim Muşlu, Iğdırlı evladım üniversiteye gireceği zaman İstanbul’a gelebilirse gelecek, Ankara’ya gelebilecek böyle bir şansı yakalama gayreti içindeydi. Şimdi benim profesörüm, benim doçentim, doktorum nereye gidiyor? Iğdır’a gidiyor, Muş’a gidiyor, Hakkari’ye gidiyor” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Beştepe’de “1 Milyon İstihdam Projesi Kamuoyu Bilgilendirme Programı”nda konuştu. Erdoğan konuşmasında, bilişim alanında 7 ”müjde” vereceğini söyledi. Buna göre, Hazine destekli kefalet sistemi kapsamında açıklanan 200 milyar liralık desteğin 4 milyar liralık kısmı teknoloji destek paketi olacak. Bu paketle teknoloji odaklı yazılım, blok zinciri, yapay zeka, akıllı şehir gibi alanlarda KOBİ ölçeğine sahip teknoloji firmaları desteklenecek. 

4 milyar liralık teknoloji destek paketi

Erdoğan vereceği 7 müjdeyi şu şekilde sıraladı:

“* Birinci müjdemiz Hazine Destekli Kefalet Sistemi kapsamında açıkladığımız 200 milyar liralık desteğin 4 milyar liralık kısmını, Teknoloji Destek Paketi olarak ayırdık. Bu paketle teknoloji odaklı yazılımı, blok zinciri, yapay zeka akıllı şehir gibi alanlarda KOBİ ölçeğindeki firmaları destekleyeceğiz.

* İkinci müjdemiz 1 milyar lira kefalet limitine haiz dijital dönüşümü destekleme paketiyle KOBİ’lerin dijital dönüşüm süreçlerini tamamlamalarını hedefliyoruz. KOBİ’lerimize personel desteği donanım desteği gibi alanlarda destek vereceğiz.

* Üçüncü müjdemiz veri merkezi sektörümüzü geliştirmek bulut işletmecilerini ülkemize çekmek amacıyla mali teşvikler yanında mevzuat çalışması yapıyoruz.

* Dördüncü müjdemiz araştırma geliştirme merkezleri ve teknoloji geliştirme bölgelerinde çalışan bilişim personeline yüzde 100 uzaktan çalışma desteği sağlayacağız.

* Beşinci müjde kamuda görev yapan bilişim personelinin sayısında 2023’te çok ciddi oranda artırıma gideceğiz.

* Altıncı müjde kamu bankalarımız vasıtasıyla bilişim alanındaki girişimlere özel 6 ay geri ödemesiz yeni bir girişimci kredisi vereceğiz.

* Yedinci müjdemiz imalat ve bilişim sektörlerinde ilave istihdam yapan iş yerlerine verilen aylık 10 bin liraya kadar sigorta prim desteğini 2023 sonuna kadar uzatacağız.”

‘81 vilayetimizin 81’inde üniversitemiz var’

Ülkenin en çok genç nüfusuna sahip şehrinin Urfa’da düzenlenen istihdam garantili eğitim programının da başarıyla sonuçlandığını ifade eden Erdoğan şunları ifade etti:

“Şurası çok önemli, 76 üniversite ile biz Türkiye’de hükümeti devraldık. Ama şu anda 208 üniversitemiz var. Daha önce her ilimizde üniversite yoktu ama şimdi 81 vilayetimizin 81’inde üniversitemiz var.

Bu aynı zamanda şu demek; Yani benim Muşlu, Iğdırlı evladım üniversiteye gireceği zaman İstanbul’a gelebilirse gelecek, Ankara’ya gelebilecek böyle bir şansı yakalama gayreti içindeydi. Ama şimdi durum böyle değil. Şimdi benim profesörüm, benim doçentim, doktorum nereye gidiyor? Iğdır’a gidiyor, Muş’a gidiyor, Hakkari’ye gidiyor.

Dolayısıyla gencimizi bulunduğu, doğduğu, büyüdüğü ilde üniversitesi ile bir arada yetişmesine yardımcı oluyor. Nereden nereye. Bu ilim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir. Sen kendin bilmezsen ya nice okumaktır.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı: Benim profesörüm, doktorum Muş’a, Iğdır’a, Hakkari’ye gidiyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir