Davutoğlu: AKP ve MHP’nin adaylarını bazı yerlerde destekleyebiliriz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu yerel seçimlerde AKP ve MHP’nin “liyakat sahibi” adaylarını bazı yerlerde destekleyebileceklerini söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, T24’ten Murat Sabuncu’ya konuştu. ‘Önümüzdeki yerel seçimlerde partinin yol haritası nasıl olacak?’ sorusuna Davutoğlu, “Gelecek Partisi’nin henüz ittifak yaparız ya da yapmayız, şununla yaparız ya da yapmayız diye netleşmiş bir kararı yok” yanıtını verdi.

Davutoğlu, bu konuyla ilgili şunları söyledi: “İlkesel olarak iktidar-muhalefet demeden bütün partilerle konuşmaya hazırız. Bazı yerlerde bizim adayımıza MHP ya da AK Parti destek vermek isterse niye veriyorsunuz demeyiz veya bazı yerlerde o kadar iyi, dürüst ve liyakat sahibi aday çıkarırlar ki müzakere ederek iktidarın adayına destek verebiliriz. Mühim olan şehirlerimizin en doğru, dürüst ve liyakat sahibi insanlarla yönetilmesi.”

‘Gizli Protokol’

Davutoğlu, eski CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ’ın arasındaki ‘gizli protokol’ hakkında şunları dile getirdi: “Sayın Kılıçdaroğlu’nun bizden habersiz olarak milliyetçiliğin en dışlayıcı ve otoriter temsilcileri ile gizli bir protokol imzalaması benim için bu tarihi toplumsal barış çabasının liderler düzeyinde dahi yeterince içselleştirilmediğini ortaya koyan büyük bir düş kırıklığı oluşturdu.”

Serhat News

Tepki Ver | sinirli1
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Davutoğlu: AKP ve MHP’nin adaylarını bazı yerlerde destekleyebiliriz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir