DBP Kadın Meclisi kuruluşunu ilan etti: Alanlarda olacağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadın Meclisi’nin kuruluşunu ilan eden DBP, “Şiddete, tacize, tecavüze, her türlü eril zihniyete, köleliğe, sömürüye, yoksulluğa karşı alanlarda” olacaklarının  mesajını verdi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van Kadın Meclisi, Van Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu’nda düzenlediği basın toplantısıyla kuruluşunu deklare etti. Toplantıya kadın kurumları ve birçok STK katıldı. Salona “Özgür Kadının Geleceği İçin Örgütleniyoruz”  yazılı pankart ve İran’da ‘Ahlak Polisi’ tarafından katledilen Jina Mahsa Emini’in fotoğrafları asıldı. Kadınlar DBP Kadın Meclisi’nin kuruluşunun deklere edilmesi öncesi halaylar çekti.

‘Jin Jiyan Azadi sloganı dünyanın ortak sesi oldu’

Toplantıda söz alan Nilüfer Ayhan, “Türkiye ve Ortadoğu da, ırkçılık, milliyetçilik ve dinciliğin, cinsiyetçilik eksenli bir politikayla, kadınlara ve topluma karşı amansız saldırılarıyla karşı karşıya olduğumuz zorlu bir dönemdeyiz. Erkek egemen sistemin bütün kötülüklerine ve saldırganlığına karşı, mücadelenin ‘Jin jiyan azadî’ ile taçlandırılması tesadüfi değildir. Bugün Kürdistan’dan başlayan bu ses tüm dünyanın ortak sesi olmuş durumdadır. Toplumsallaşan bu sesi daha da yükseltmek, örgütlemek ve 21’inci yüzyılın kadın devrimi haline getirmek temel görevimiz olmaktadır” dedi.

DBP Kadın Meclisi kuruluşunu ilan etti: Alanlarda olacağız - DBP toplanti 2

‘Kadına yönelik şiddet artmıştır’

Kadına yönelik şiddetin arttığını belirten Ayhan, “Yeniden cinsiyetçi eril dilin hortlamaya başlaması, kadına dönük artan baskı mekanizmaların yargı eliyle korunması, kadın kazanımlarına dönük artan yoğun saldırılar ve birçok saldırı erkek devlet eliyle sistematize edilmekte. Ülkemizde de diktatörlük heveslisi, egemen milliyetçi-dinci-ırkçı koalisyon toplumu hizaya sokma politikalarını, Kürt düşmanlığı ve cinsiyetçilik üzerinden örmektedir. Öncelikle kadın özgürlük politikalarını hedef almakta, kadın kimliğine, varlığına, bedenine, değerlerine ve mücadelesine saldırmaktadır” sözlerine yer verdi.

DBP Kadın Meclisi kuruluşunu ilan etti: Alanlarda olacağız - DBP toplanti 1

‘Direnişi büyüteceğiz’

Özsavunmanın, örgütlü mücadeleden geçtiğini söyleyen Ayhan, “Yeni dönem görevimiz olan kadın örgütlülüğünü köyden, mahalleye yaşamın her alanında inşa etmeye var etmeye kararlıyız. Bu nedenle yeni dönem örgütleme görevimizi DBP Kadın Meclisleri olarak kendimizi inşa edeceğiz. DBP Kadın Meclisleri olarak; direnişi büyütmek, örgütlenerek birlikte örgütlemek, kadın aklını, rengini siyasete kazımak ve kadın özgürlükçü bir toplum yaratmak ana hedefimizdir” diye belirtti.

Ayhan, meclis aracılığıyla, erkek egemenlikçi yaklaşımlara karşı direnişlerinin her alanda büyüteceklerini ifade etti. Ayhan, “25 Kasım’a giderken kadınlar üzerinde yürütülen her türlü şiddete karşı mücadele de ısrarcıyız, bu vesileyle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne doğru DBP Kadın Meclisimizi ilan ediyoruz. Şiddete, tacize, tecavüze, her türlü eril zihniyete, köleliğe, sömürüye, yoksulluğa karşı alanlarda olup eşit yaşamı inşa edeceğiz” dedi. 

DBP Kadın Meclisi kuruluşunu ilan etti: Alanlarda olacağız - DBP toplanti 3

Toplantı ‘Jin Jiyan Azadi’ sloganıyla son buldu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DBP Kadın Meclisi kuruluşunu ilan etti: Alanlarda olacağız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir