DBP Van 6. Olağan Kongresini gerçekleştirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DBP Van İl Örgütü 6’ncı Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Tek listeyle gidilen seçimde DBP’nin eşbaşkanlığın Şengül Polat ve Harun Okay seçildi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van il örgütü, 6’ncı Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kentteki bir düğün salonunda yapılan kongreye DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP milletvekilleri ile yüzlerce kişi katıldı. Kongre salonuna Kürtçe ve Türkçe, “Şimdi ulusal birliği ve özgürlüğü sağlama zamanı” ve “Örgütlü toplumla özgür yaşama doğru” pankartı ile DBP’nin flamaları asıldı.

Açılış konuşmalarının ardından konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Kürt halkı, kurumları ve örgütlerine devletin bir zulüm politikası uyguladığını belirterek, tüm bunlara rağmen kimsenin geri adım atmadığını ve direndiğini dile getirdi.

DBP Van 6. Olağan Kongresini gerçekleştirdi - DBP Van kongre saliha aydeniz
DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz

‘Kürt kadınları duruşlarıyla bu zihniyeti yenecek’

Jîna Mahsa Amini’nin katledilmesine ilişkin konuşan Aydeniz, “Buradan saçlarını özgürlük bayrağı yapanları selamlıyoruz. Nasıl ki Rojava’da kadınlar direnerek demokratik, ekolojik bir yaşam inşa ederek tüm dünya için bir örnek yaptılarsa Rojhilat’ta da kadınlar ‘Jin jiyan azadî’ sloganıyla bunu gerçekleştireceklerdir. Hewrîn Xelef’i, Deniz Poyraz’ı, Negahan’ı ve Jîna Amini’yi öldüren zihniyet aynıdır. Bu karanlık zihniyet bilsin ki, Kürt kadınları duruşuyla bu zihniyeti yenecek. Bunların saray ve faşist düzenleri yenilecek. Özgür bir toplum oluşuncaya kadar kadınlar mücadele edecektir” diye konuştu. 

‘CPT kaygılarımızı arttırdı’

Ülkede yaşanan kriz ve kaosun tek nedenin tecridin ağırlaştırılması olduğunu vurgulayan Aydeniz, İmralı’da başlayan tecridin tüm ülkeye yayıldığını ifade etti. Aydeniz, şöyle devam etti: “Şu an sansür yasası çıkarılıyor. Bunu tecrit devam etsin diye yapıyorlar. Bu nedenle insanım diyen herkesin bu tecride karşı çıkması gerekiyor. Herkesin bilmesi gerekiyor ki; barışın, demokrasinin, ülkedeki sorunların çözümü ve Kürt sorununun müzakerecisi Sayın Öcalan’dır ama bizler Sayın Öcalan’dan haber alamıyoruz. Kısa bir süre önce CPT bir ziyaret gerçekleştirdi. Ama bu ziyaret kaygılarımızı daha da arttırdı. CPT hazırladığı raporu acilen kamuoyuna açıklamalıdır çünkü kaygımız giderek artıyor.”

Aydeniz’in konuşmasının ardından tek liste ile gidilen seçimde eşbaşkanlığa Şengül Polat ve Harun Okay seçildi. (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DBP Van 6. Olağan Kongresini gerçekleştirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir