DEDAŞ Harran’da 40 işçinin tamamını işten çıkardı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Urfa’nın Harran ilçesinde cuma günü ve bugün toplam 40 işçi işten çıkarıldı.

DEDAŞ yönetimi, zam talep eden ve işten çıkarılan arkadaşları için eylem yapan Harran’daki 11 işçiyi Cuma günü işten çıkardı.

İşveren, işçilerin işe geri alınması için eski ücretlerinden çalışmaya devam etmelerini istedi ancak işçiler bunu reddetti.

Arıza ve bakım onarım servisinde çalışan kalmadı

Yönetim, işten çıkarmaların ardından da DEDAŞ’a polis çağırdı.

Artı Gerçek’ten Ali Gül’e konuşan işçiler, durumu şöyle özetledi:

“21 Temmuz Cuma günü yaptığımız eylemden sonra 11 arkadaşımızı işten çıkardılar. Bize çıkarılan arkadaşlarınızı geri alma karşılığında eski ücretten çalışma şartını öne sürdüler. Biz bu dayatmayı kabul etmedik ve bugün işçi kıyımına gidildi. Polisi çağırdılar ama biz işçi olduğumuzu ve farklı bir amacımızın olmadığını belirttik. İş çıkışımız tebliğ edilince evlerimize gittik. Geldiğimiz noktada Harran’da arıza onarım bakım servisinde çalışan 40 kişinin tamamı işten çıkarıldı.”

‘Ek iş yaparken ölmek istemiyoruz’

Daha önce birçok kez maaşlarının iyileştirilmesi için talepte bulunduklarını ancak olumlu yanıt alamadıklarını belirten bir işçi, “Biz bu eylemlere başlamadan önce bir arkadaşımız maaşı yetmediği için izinli gününde ek iş yaparken kaza geçirdi ve rahmetli oldu. Biz de ek işlerde ölmek istemediğimiz için şirketten taleplerde bulunduk. Maaşımızın düşük olduğunu söyledik, iyileştirme olmasını istedik. Şirket bize bir cevap vermedi ve biz de şirkete önce bir süre tanıyarak daha sonra iş yavaşlatma eylemi başlattık. Bu eylem sürecinde sadece acil durumlara müdahale ettik” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEDAŞ Harran’da 40 işçinin tamamını işten çıkardı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir