DEDAŞ işçilerinden hakları için ‘iş bırakma’ eylemi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEDAŞ işçileri, haklarının iadesi talebiyle iş bırakarak, Dicle Elektrik Diyarbakır İl Müdürlüğü içinde eylem yaptı. 

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş’de (DEDAŞ) Diyarbakır İl Müdürlüğü (AOB) Arıza-Onarım-Bakım Servisinde çalışan işçiler, iş bıraktı. İşçiler, Dicle Elektrik Diyarbakır İl Müdürlüğü içinde eylem yaptı. İşçiler, “Sendikaya üye olmak, asgari ücret artı yüzde 80 zamlı net ücret, 6 ayda bir maaş ikramiyesi, banka promosyonu, Ramazan ve Kurban Bayramı promosyonu, yıpranma payı hakları, yol ve yemek ücretlerinde devletin belirlediği ücret, mesai ücret artışı ve resmi tatil ücreti, gece vardiyası yüzde 15 ek ücret” taleplerinde bulunuyor. 

İlçelerle beraber bin kişinin katıldığı eylemde, “İşçiyiz, haklıyız kazanacağız” sloganları atıldı. Eylem nedeniyle TOMA ve polisler sevk edildi. İşçilerin eylemi devam ederken, şirket yetkilileri eylemcilere,  “Temsilci gelsin görüşelim” talebinde bulundu. Ancak işçiler, yetkililerin dışarıda temsilcilerle görüşmesini isteyerek, eylemlerini sürdürüyor. 

Siirt ve Batman’da eylem

DEDAŞ işçileri, Diyarbakır ilçelerinin yanı sıra Siirt ve Batman’da da DEDAŞ şubelerinde aynı taleplerle eylemlerini sürdürüyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEDAŞ işçilerinden hakları için ‘iş bırakma’ eylemi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir