Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti Van’ın ilçelerinde ile Bitlis’te yürüttüğü seçim çalışmaları yurttaşlardan büyük ilgi gördü.

DEM Parti, Van’ın Çatak ve  Bahçesaray ilçelerinde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Bahçesaray’da yapılan büro açılışına, DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Abdullah Zeydan ile çok sayıda kişi katıldı. Belediye Eşbaşkan Adaylarına büyük bir ilgi gösteren yurttaşlar, büro açılışı öncesi uzun süre halaya durdu. Sonrasında Barış Anneleri ile adaylar büyük bir coşkuyla büro açılışını gerçekleştirdi.

Burada halkı selamlayan Rüstem Zeydan: “Halkımızla birlikte el ele hizmet edeceğiz. 14 belediyenin 14’ünü de alacağız” diye kaydetti.

Zeydan’ın ardından konuşan Bahçesaray Belediye Eşbaşkan Adayları Nebahat Benek ile Ayvaz Hazır, halka teşekkür ederek, destek istedi.

 

‘Bu gün ihanete ve savaşa karşı durma günüdür’

Çatak ilçesinde gerçekleşen açılış ise adeta mitinge döndü. Sabah saatlerinde Kanîspî’de karşılanan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Neslihan Şedal ve beraberindekiler ardından uzun bir konvoyla ilçe merkezine geçti. Burada toplanan kalabalığa seslenen DEM Parti Şax Belediye Eşbaşkan adayları Gülten Baran ve Reşat Eraslan, belediyeyi kazanacaklarını söyleyerek, 24 saat boyunca durmadan çalışacaklarını ifade etti. Ardından konuşan Şedal ise, “Bizler kentlerimizi ‘Jin, jiyan, azadî’ felsefesi ve eşbaşkanlık modeliyle yöneteceğiz. Bugünkü duruş eşbaşkanlık sistemine, demokratik ve eşitlikçi yaşama sahip çıkmaktır. Bugün yine tecrit politikalarına karşı çıkmaktır. Özel savaş ve ihanete karşı duruş göstermemiz gerekiyor. Bu sebeple Çatak Dem partidir ve Dem partiden başka kazanan olmayacaktır. Bugün en temel insanı ihtiyaç olan suya bile erişemeyen Çatak, kentlerimizi kurumlarımızı suyumuzu bile gasp edenlere 31 Mart’ta gereken cevabı verecektir” dedi.

Büro açılışının ardından halaylar çekildi.

Bitlis

DEM Parti Adilcevaz İlçe Örgütü de, seçim çalışmaları kapsamında ilçede bulunan Saadet Partisi (SP), Yeniden Refah Partisi (YRP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe binalarına ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette ilçe yöneticileri ve yurttaşların yanı sıra DEM Parti Elcewaz Eşbaşkan Adayları Dilek Akdağ ile Cesim Tusun katıldı. Ziyaretlerde DEM Parti Adilcevaz Eşbaşkan Adayları yoğun ilgi ile karşılandı. Ziyaretlerde DEM Parti heyetini, CHP, SP, YRP yöneticileri ve belediye başkan adayları karşılarken, seçimlerde sağduyuya işaret edildi. Burada konuşan DEM Parti Adilcevaz Belediye Başkan adayları, seçim çalışmaları ve seçim gününün barışçıl bir şekilde sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Parti’ye Van ve Bitlis’te büyük ilgi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir