Deniz Poyraz Davası’nda karar: Faile ağrlaştırılmış müebbet ve 9 yıl ceza

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de HDP binasına dönük saldırıda katledilen Deniz Poyraz davasında tetikçi Onur Gencer’e ağırlaştırılmış müebbet ve 9 yıl ceza verildi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasına silahlı saldırı düzenleyen ve Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer‘in yargılandığı davanın 7’nci duruşması Aliağa Şakran Cezaevi Yerleşkesi’nde görüldü. Mahkeme heyeti, 6’ncı duruşma öncesi yetki belgeli avukatları içeriye almama yönündeki kararını devam ettirmesi üzerine, avukatlar ve duruşmayı takip etmeye gelen yüzlerce kişi yerleşke önünde oturma eylemi başlattı. 

Oturma eyleminde konuşan önceki dönem İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, kimsenin olmadığı bir mahkeme salonunda tiyatro oynandığını söyledi. Mahkeme heyetinin gerçeklerden korktuğunu vurgulayan Yücel, “Bu yapılan bir yargılama değil. Katili koruyanlar savcıdan kolluk kuvvetine, mahkeme heyetine kadar Deniz Poyraz’ın kanını ellerine bulaştırdı. Bu siyasi ve korku ikliminin sürdürülmesi için yapılan bir cinayettir. Salona girsek bunu söyleyecektik. Fakat duruşma salonlarına almasalar da her yerde direneceğiz ve mücadele edeceğiz” dedi. 

Deniz Poyraz Davası’nda karar: Faile ağrlaştırılmış müebbet ve 9 yıl ceza - deniz poyraz davasi

‘Davayı bırakmayacağız’

Dava avukatlarından Abdülmecit Yıldırım da, davanın avukatlardan kaçırıldığını belirterek, “İlk defa politik bir dosya görmüyoruz. Bu ülkede 6-7 Ekim, Madımak, Maraş olayları yaşandı. Tahir Elçi ve Musa Anter cinayetlerinin failleri açıklanmadı, hatta ödüller verildi. Bu davada da biliyoruz ki katile müebbet ceza verecekler ve ‘cezalandırdık’ diyecekler. Hayır, birileri ona silahı verdi, arkasında durdu. Onlara ceza verilmemesini kabul etmiyoruz. Deniz’e sözümüzdür biz bu davayı bırakmayacağız” ifadelerini kullandı. 

Fehime Poyraz: Yıkılmadık 

Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz da, “Ben ne devletten ne polisten korkarım. Onlar bizlerin gölgesinden korkuyorlar. Katliam faillerini Kürt halkından kaçırdılar. Devlet o katile destek verdi. Bundan sonra da her şeyi yaparlar. Ancak, biz yıkılmadık ayaktayız. Şehid namırın” diye aktardı. 

Konuşmaların ardından kitle oturma eylemini sonlandırarak, duruşma kararını beklemek üzere İzmir Barosu’na geçmek üzere yola çıkarken, mahkemeden de karar çıktı. 

Ağırlaştırılmış müebbet ve 9 yıl ceza

Mahkeme, Gencer’ i “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, “mala zarar verme” suçundan 4 yıl hapis, “konut dokunulmazlığını ihlali” suçundan 2 yıl hapis ve “ateşli silahlar kanununa muhalefet” suçundan da 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Deniz Poyraz Davası’nda karar: Faile ağrlaştırılmış müebbet ve 9 yıl ceza

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir