Deprem sonrası kayalar yola düştü: Koza-Feke yolu kapandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kozan’da 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremden etkilenen Osmaniye’de paniğe kapılarak balkondan atlayan 2 kişi yaralandı. Dağlardan düşen kayalar nedeniyle Kozan-Feke yolu da ulaşıma kapandı. 

Adana’nın Kozan ilçesinde saat 08.44’te 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi‘nin duyurduğu bilgilere göre, 3.7 kilometre derinlikte yaşanan deprem, çevre kentlerde de hissedildi.  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) de depremin büyüklüğünü 5.5 olarak duyurdu.

Artçı sarsıntılar

Depremden sonra en büyüğü 4.6 şiddetinde 20’den fazla artçı sarsıntı meydana geldi.  

Osmaniye’de 2 kişi yaralandı

Depremin etkisiyle Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde paniğe kapılan 2 kişi balkondan atladı. 2’nci kattaki evlerinin balkonundan atlayan 2 yurttaş aldırıldıkları Kadirli Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde ise bazı ahırlar yıkıldı. 

Adana Valisi Süleyman Elban Adana’daki orta ve ağır hasarlı binaların tarandığını şu ana kadar herhangi bir sorun olmadığını bildirdi. 

Yol kapandı

Deprem nedeniyle Feke ilçesi Uğurlubağ Mahallesi’nin dağlık alanından yola kaya parçaları düşerken, Uğurlubağ Mahallesi’ni Kozan ilçesine bağlayan karayolu ise ulaşıma kapandı. Kozan’da ayrıca kullanılmayan eski 2 binanın duvarları yıkılırken, bir işyerinde ise hasar meydana geldi. Kozan ilçesi Kabaktepe Mahallesi’nde de dağdan düşen kaya bir evin üzerine düştü. Hasar gören evde kimsenin olmadığı belirtildi. Deprem nedeniyle kayalıklardan kopan taşların Kozan- Feke kara yoluna devrilmesi sonucu yol ulaşıma kapandı.

Stres alanı değişti

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kozan’da yaşanan depreme dair sanal medya hesabından şu paylaşımı yaparak, 6 Şubat’ta Maraş merkezli meydana gelen büyük depremlerin ardından bölgedeki fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim yaşandığını ifade etti. Görür, “Adana Kozan’da 5,5 deprem. Saimbeyli ve Savrun Faylarının yakınlaşma bölgesinde, muhtemelen Savrun zonunda. 6 Şubat depremlerinden sonra bölgede fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim var, sevgiyle” diye paylaştı. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Deprem sonrası kayalar yola düştü: Koza-Feke yolu kapandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir