DHA anne olan muhabirini işten çıkardı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DHA, doğum yapan muhabir Zeynep Irmak Öcal’ı anne olduğu gerekçesiyle işten çıkardı. 

Demirören Haber Ajansı (DHA), Samsun’da sözleşmeli muhabirlik yapan Zeynep Irmak Öcal’ı anne olduğu için işten çıkardı. Öcal, işten çıkarılma sebebine dair sanal medya hesabında açıklamalarda bulundu. 

Öcal’ın açıklaması şöyle: “Bir gazeteciyim, bu işi her daim severek yaptım. Hedefimde ise her dair daha iyisini yapmak oldu. Çalıştığım her kurumla bir aile oldum. Şimdi öyle bir şeyin içine düştüm ki, yıllarca haber yazdığım klavye bana yabancı oldu ve ne yazacağımı bilemiyorum. DHA’da 2 buçuk senedir telifli muhabir olarak çalışıyorum. Ancak tam mesai ile gecemi gündüzüme katarak çalıştım. Hem muhabirlik hem canlı yayınlar hem de redaktör olarak görev yaptım. Muhabir arkadaşlarımın haberlerini ulusala taşımak için kendi haberimden ayırt etmeden düzenledim, ama meğerse bunların hiçbiri görülmemiş. Aralık ayında anne oldum, bu süreçte izne ayrıldım ve Nisan ayında işime dönmek için plan yapıyorken, bugün anne olduğum için işime son verildi. Nedeni ise ‘Siz anne oldunuz, süt izniniz olacak. Sahada aktif görev yapamayacaksınız, çocuğunuz hasta olur’ gibi türlü türlü akla mantığa uymayan sadece varsayımlara dayanan bahaneler. Gelinen bu noktada ne diyeceğimizi de bilemiyorum. Evet ben anne oldum ama siz insan olamadınız.” 

DHA temsilcisi istifa etti

Öcal’ın işten çıkarılmasına tepki gösteren DHA Sinop Temsilcisi Deniz Özen’de sanal medya hesabında açıklama yaparak, istifa ettiğini açıkladı. 

Özen’in yaptığı açıklama şu şekilde: “Yaklaşık 2 buçuk yıldır DHA’da gecesini gündüzüne katarak çalışan bir arkadaşımız bugün işten çıkarıldı. Nedeni sadece anne olması. DHA Genel Müdürü Celal beyin gerekçesi şu; ‘Sen anne olacaksın. Çocuğun hastalanır, süt izni alacaksın. Biz bunlarla uğraşamayız. Bu nedenle seninle çalışmak istemiyoruz.’ DHA’yı aile olarak bilirdik. Yanılmışız. Deniz Özen olarak bugün itibariyle DHA ile olan ilişkimi kesiyorum. Biz mesleğimizi onurumuzla yapıyoruz. Irmak arkadaşımıza yapılan bu hareketi kınıyoruz ve takdiri size bırakıyorum.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DHA anne olan muhabirini işten çıkardı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir