Digor katliamının yıl dönümünde açık hava müzesi kuruldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkın Emek Partisi (HEP) eski milletvekili Mahmut Alınak, Digor Katliamının 29’uncu yılında katliamın gerçekleştirildiği yerde açık hava müzesi kurduklarını duyurdu.

Kürt siyasetçi Mahmut Alınak, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Digor Katliamı’nın gerçekleştiği yere ağaç dikerek katliamın kurbanlarını andı.

Burada kurbanların anısına açık hava müzesi kurduklarını belirten Alınak, şöyle konuştu:

“Bugün Digor Katliamı’nın 29’uncu yıldönümüdür. Katliam işte burada gerçekleştirildi. Biz bu vahşi katliamı tarihin silinmez belleğine işlemek için ağaç dikerek burada bir açık hava müzesi kurduk.

‘Burası Kutsal mekandır’

Kudüs’te nasıl ki Mescidi Aksa camisinden geriye kalan Ağlama Duvarı Yahudiler için kutsal bir tapınak ise burası da artık bizim için kutsal bir mekan olacaktır.

Koçgiri ve Zilan katliamları ile sonrasında meydana gelen katliamların yerlerinde de gün gelecek benzer müzeler kurulacak ve katliamların yıldönümünde halkın ziyaretine açılacaktır. Tarih unutmuyor, biz de unutmuyoruz ve mutlaka hesabını soracağız. Kaynak: Rudaw

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Digor katliamının yıl dönümünde açık hava müzesi kuruldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    14 Ağustos 2023, 14:32

    […] Digor Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin anıldığı etkinlikte konuşan Yeşil Sol Parti Milletvekilli Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Birlikte yaşamanın yolu katliamlarla yüzleşmek ve hesaplaşmaktır” dedi.  […]

    Cevapla