Dilekçi: VASKİ Van halkını bilinçli cezalandırıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da yaşanan su kesintileri ve yurttaşlara gönderilen icra işlemlerine tepki gösteren Yeşil Sol Parti Van İl Eş Sözcüsü Veysi Dilekçi, uygulamanın AKP ve kayyım işbirliğiyle halka yönelik bir cezalandırma politikası olduğunu söyledi.

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) son aylarda uyguladığı su kesintisi ve bin TL üzerinde borcu olanlara icra gönderilmesine tepkiler sürüyor. VASKİ uygulamaların bilinçli ve halkı cezalandırmaya yönelik olduğunu dile getiren Yeşil Sol Parti Van İl Eş Sözcüsü Veysi Dilekçi, ekonomi krizle mücadele eden Van halkına yönelik uygulanan kesinti ve icraların ise büyük bir zulme dönüştüğünü kaydetti. Özelikle kayyım ile yönetilen Van Belediyesi’nin AKP ortaklığıyla halka büyük bir baskı başlattığını da aktaran Dilekçi, yetkili kurumlara keyfi başlatılan uygulamalara son vermesi çağrısında bulundu.

30 bin kişi icralık oldu

Şu ana kadar su borcu bin TL üzerinde bulunan yaklaşık 30 bin kişiye VASKİ tarafından icra işlemleri başlatılarak suları kesildiğini de dikkat çeken Dilekçi, “Bu kentte 30 bin insan icralık oldu. Suları kesilen çok sayıda insanımız var. Bunun yanında insanlara aylardır düzenli su verilmiyor. Bu sorunlarını dile getirenler ise VASKİ yetkililerinin şiddetine maruz kalıyor. Son olarak derdini dile getirmek için giden bir muhtarımız darp edildi” dedi.

Bilinçli bir Cezalandırma politikasıdır

“Yazın en sıcak aylarında insanlara su verilmemesi bilinçli bir cezalandırma politikasıdır” diyen Dilekçi, “Van halkının iradesini gasp eden kayyım bu kez de bu uygulamalarla halkı cezalandırıyor. Kentte su sorunu halka yönelik bir zulüm politikasına dönüştü. Esnaflar günlük ihtiyaçlarını satın altıkları ya da kiraladıkları tankerlerle karşılaşıyorlar. Ekonomi krizin içinde bu yeni bir ağır yük oluyor” diye konuştu.

Vatandaşa icra işlemleri başlatan avukatların AKP yönetiminde yer almasına da dikkat çeken Dilekçi, uygulamanın kayyım eliyle AKP işbirliğiyle yapıldığına dikkat çekti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dilekçi: VASKİ Van halkını bilinçli cezalandırıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir