Diyanet İşleri Başkanlığı AKP’li Külünk hakkında ‘Hukuki süreç’ başlattı

featured
ARŞİV
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) MKYK üyesi Metin Külünk, bir süre önce  Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yönelik FETÖ ve PKK iddiaları ortaya atmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı iddialara ilişkin ‘Hukuki süreç’ başlatıldığını duyurdu.

AKP, Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Metin Külünk bir süre önce sosyal medya hesabı üzerinden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a bir dizi soru yöneltmiş ve Erbaş’ın istihbarat birimlerince PKK’ye destek verdiği tespit edilen şirketlere fahiş ödemeler yaparak haksız kazanç sağlamalarına imkan verilmesine göz yumduğunu iddia etmişti.

Külünk ayrıca, ‘FETÖ’cülerin de halen Diyanet’te üst düzey görevlerde bulunduğunu söyleyerek, bir Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı’nın; hakkında ‘FETÖ’ iddiası bulunan bir kısım personele ‘kol kanat gerdiğini iddia etmişti.

Bu iddiaları gündeme taşıyan Külünk hakkında, Diyanet İşleri Başkanlığı ‘Hukuki süreç’ başlatıldığını duyurdu.

Diyanetin, resmi Twitter hesabından yapılan açıklama şöyle:  “Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkanlık ve yöneticileriyle ilgili iftiralarda ve gerçeği yansıtmayan iddialarda bulunan Metin Külünk hakkında hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu. Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda, Diyanet İşleri Başkanlığı ve yöneticileriyle ilgili iftiralarda ve gerçeği yansıtmayan iddialarda bulunan Metin Külünk hakkında gerekli hukuki süreç başlatılmıştır”

Serhat News

.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyanet İşleri Başkanlığı AKP’li Külünk hakkında ‘Hukuki süreç’ başlattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir