Diyarbakır uyuşturucuda kırmızı alarm veriyor: Aileler dağılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başta Bağlar ilçesi olmak üzere Diyarbakır’da kent genelinde uyuşturucu kullanımı alarm verici seviyelere yükseldi.

Diyarbakır’da uyuşturucu kullanımı çok sayıda ailenin bütünlüğünü bozmuş durumda. Diyarbakırlı Hayat Eken’in 16 yaşındaki oğlu Şahidin, 5 sene önce uyuşturucu kullandıktan sonra kendini öldürdü. Eken’in 18 yaşındaki kızı Şilan ise uyuşturucu yüzünden evi terk etti. 22 yaşındaki oğlu Nihat ise 3 ay önce aynı durumla yüz yüze kaldı ve evi terk etti. Çocuklarının gidişi sonrası Eken ve eşi tek başlarına kaldı.

‘Gece gündüz sokaklarda onu arıyorum’

Rûdaw’a konuşan Eken, “Bu pis maddeler çıktı. Çocuklarım da alışmış. Kızımı kandırdılar. Belki kızım şu an tehlikededir ve beni arayamıyordur. Alıştırıyorlar. Arıyorum ama bir türlü bulamıyorum. Gece gündüz sokaklarda onu arıyorum” ifadeleriyle yaşadıkları mağduriyeti anlattı.

Şilan ve Nihat’ın üvey babası Abdulkadir Eken de eline vesikalık fotoğrafları alarak sokaklarda üvey çocuklarını arıyor. “Yüreğimiz yanıyor” ifadesiyle yaşadıkları acı durumu özetleyen Eken, “Biz devletten, halkımızdan, dost ve tanıdıklardan rica ediyoruz; her nerelerdeyseler onları getirsinler” dedi.

‘Gece gündüz içiyorum’

6 çocuk babası Aytekin Kaya da her gün Bağlar’da meydanda bekleyerek hamallık işine gidiyor. Zaman zaman bu işi de bulamayan Kaya, “esrar kullandığını” belirtiyor. Kurumların destek olması durumunda esrarı bırakacağını ve tedavi olacağını dile getiren Kaya, şöyle konuştu:

“İçiyorum. Gece gündüz içiyorum. Varsa içiyorum. Gençlerimiz tükendi. Hap ve kristal kullanıyorlar. Esrar yetmiyor artık. Tedavi olmak istiyorum. Devlet bana bir iş versin, çocuklarımı okutayım.” Diyarbakırlılar da madde kullanımına dikkat çekerek durumun oldukça vahim olduğunu ifade ediyor.

Bağlar ilçesinde oturan Mustafa Sayan ise, “Diyarbakır’da çok arttı. Kristal, eroin içiyorlar” dedi.

Bir başka Bağlar sakini de “Çok artmış durumda, her yerde esrar var” ifadesini kullandı.

Emine Çelebioğlu ise “En fazla burada var. Her iki türü de içiyorlar” dedi.

‘Gençlerimiz sokaklara düştü’

Vatandaşlardan Remzi Alagöz ise “Devletin bu mesele üzerinde durması gerekiyor. Devletin bunu bitirmesi lazım. Gençlerimiz sokaklara düştü, hırsızlık yapıyorlar, halkı gasp ediyorlar. Milletin evine giriyorlar” sözlerini kullandı.

Kurumların yaptığı araştırmalara göre uyuşturucu kullanımı Diyarbakır’da en fazla Bağlar ilçesinde artmış durumda ve bunun en büyük sebebi ise halkının büyük bir kısmının yoksul olması.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyarbakır uyuşturucuda kırmızı alarm veriyor: Aileler dağılıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir