1. Haberler
  2. Güncel
  3. Diyarbakır’da AFAD göçmen ailelere çadır vermedi iddiası!

Diyarbakır’da AFAD göçmen ailelere çadır vermedi iddiası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deprem sonrası Diyarbakır’da da halk sokaklarda kalmaya devam ediyor. Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı’nda da AFAD’ın çadır yok dediği göçmen aileler soğuk hava koşullarında kendi yaptıkları çadırda kalmak zorunda bırakıldı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat’ta artarda meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerde 12 bin 391 kişi yaşamını yitirdi, 62 bin 914 kişi yaralandı. Deprem bölgesinde Olağanüstü Hal (OHAL) ilan eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 3 gün sonra gittiği depremin merkez üssü Pazarcık’ta, günlerdir enkaz altında bulunan yakınlarının çıkarılmasını bekleyen depremzedelere 10 bin lira verileceğini söyledi. Daha sonra depremin enkaza çevirdiği Hatay’a giden Erdoğan, bu kez “Deprem bölgesinde devlet yok” diyen depremzedelere hakaretlerde bulundu, dayanışma kampanyası yürütenleri hedef aldı.

Tüm bunların yanı sıra depremden etkilenen Diyarbakır’da da halk sokaklarda kalmaya devam ediyor. Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı’nda da insanların birçoğu AFAD tarafından verilen çadırlarda kalmaya devam ederken, parkta bulunan göçmenlere çadır verilmemesi dikkat çekti. 10-15 göçmen aileye AFAD tarafından ‘Çadır kalmadı’ denildiği ve bunun üzerine ailenin kendi imkanlarıyla çadır kurmaya çalıştığı kaydedildi. Bölgede aktarımda bulunan gönüllü, çok sayıda battaniyenin ve yiyeceğin bulunmasına rağmen ailelere verilmediğini belirtti. Özellikle özel ihtiyaçlar arasında bulunan kadın pedi, çocuk bezi ve mamasının verilmediğinin altını çizdi.

Aileleri okullara alamadıklarını aktaran gönüllü, ailelerin binalara girmekten korktuğunu ve bu nedenle derme çatma yaptıkları çadırda kalmaya devam ettiklerini söyledi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyarbakır’da AFAD göçmen ailelere çadır vermedi iddiası!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir