DJV gazetecileri uyardı: Türkiye’ye gitmeyin

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya Gazeteciler Birliği, gazetecileri iş ya da kişisel gezi amacıyla Türkiye’ye gitmemeleri yönünde uyardı.

Almanya Gazeteciler Birliği (DJV), gazetecileri iş veya kişisel amaçlı Türkiye’ye seyahat etmemeleri yönünde uyardı. DW Türkçe’de yer alan habere göre, Alman Parlamentosu’nda muhalefette yer alan Sol Parti‘den milletvekili Gökay Akbulut’un 3 Ağustos’ta Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra gözaltına alınmasını hatırlatan DJV Genel Başkanı gazeteci Frank Überall, “Bu son olay Erdoğan otokrasisinin kendisini eleştirenleri ‘militan devlet düşmanı’ olarak gördüğünü bir kez daha ortaya koydu” diye belirtti. 

Milletvekili Akbulut’un bir süreliğine gözaltına alınmasına ilişkin olarak Überall, “Eğer parlamenter dokunulmazlık bile bir kişiyi Türkiye’de gözaltına alınmaktan korumuyorsa gazeteciler için tehlike çok daha büyük demektir. Bir gazeteci şimdiye kadar haberlerinde veya sosyal medyada Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan veya iktidar partisi AKP’yi eleştirdiyse Türkiye’den uzak dursun” diyerek,  onun dışında bütün yaşanabileceklerin kestirilemez bir risk olacağını söyledi. 

Ne olmuştu?

Alman Parlamentosu’nda muhalefette yer alan Sol Parti‘den milletvekili Gökay Akbulut, aybaşında Türkiye’ye giriş yapmak istediği sırada bir süreliğine gözaltına alındığı, milletvekili olduğunu belirtmesine rağmen gözaltında tutulduğu hafta sonunda ortaya çıktı. Akbulut’un, Almanya Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye’deki Alman temsilciliklerin yoğun çabaları sonucu serbest bırakıldığı belirtildi.

Akbulut’un 2019’da yaptığı dört sanal medya paylaşımı yüzünden hakkında “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılması gerekçe gösterildi. 2017 yılından beri milletvekili olan Akbulut, sanal medya hesabından konuya dair yaptığı açıklamada, yaşananların Türkiye’de kuvvetler ayrılığı olmadığını bir kez daha gösterdiğini belirterek, “Ama endişelenmeyin! Hakkımda yakalama kararı çıkartarak beni sindiremeyeceksiniz” ifadelerini kullandı. 

Kayseri doğumlu olan Akbulut, üyesi olduğu Türkiye-Almanya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu ile Ekim ayında Türkiye’ye resmi bir ziyaret düzenleyeceğini de duyurdu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DJV gazetecileri uyardı: Türkiye’ye gitmeyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir