1. Haberler
  2. Güncel
  3. Doç. Dr. Gönen: Ege’de riskli 3 kente dikkat çekti

Doç. Dr. Gönen: Ege’de riskli 3 kente dikkat çekti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uşak Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Tahir Gönen, “Ege’de deprem açısından Denizli, Aydın ve Manisa çok riskliyken, Uşak avantajlı” dedi.

Uşak Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Tahir Gönen, Ege Bölgesi’nin depremselliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ege Bölgesi’nden geçen fay hatlarının Kuzey Anadolu’daki fay hatlarına göre daha kısa olduğuna dikkat çeken Gönen, “Kuzey Anadolu fay hattında daha uzun kırımlar meydana geliyor. Dolayısıyla daha uzun süreli depremler üretebilirken, Ege Bölgesi’ndeki faylar kısa olduğu için çok uzun süreli depremler beklenmiyor. Ege’de deprem açısından Denizli, Aydın ve Manisa çok riskliyken, Uşak avantajlı” dedi.

Doç. Dr. Gönen: Ege’de riskli 3 kente dikkat çekti - enkazzson nrut cover w0mg cover.jpg 1

Uşak’ın kuzeyine doğru bakıldığında Kütahya Gediz ile Uşak Banaz’a doğru, güneyinde ise Denizli Çivril’den Afyon Dinar’a doğru bir fay hattı bulunduğuna dikkat çeken Gönen, “Uşak’ın kuzey ve güney kesimlerinde bulunan fay hatlarından Uşak merkezi 1’inci derecede etkilenmez” dedi. Doç. Dr. Gönen: Ege’de riskli 3 kente dikkat çektiUşak’ın kuzeyine doğru bakıldığında Kütahya Gediz ile Uşak Banaz’a doğru, güneyinde ise Denizli Çivril’den Afyon Dinar’a doğru bir fay hattı bulunduğuna dikkat çeken Gönen, “Uşak’ın kuzey ve güney kesimlerinde bulunan fay hatlarından Uşak merkezi 1’inci derecede etkilenmez” dedi. 

Doç. Dr. Gönen: Ege’de riskli 3 kente dikkat çekti - deprem ege2

‘Torbalı ve Ödemiş riskli bölgeye daha uzak’

Maraş merkezli depremlerin ardından Ege Bölgesi’nde de deprem senaryoları üzerine çalışıldığını belirten Gönen, Kütahya Gediz’deki depremin 6.5 büyüklüğünde, Denizli’nin Çivril’dekinin ise 5.5 büyüklüğünde olmasının beklendiğini kaydetti.

Doç. Dr. Gönen: Ege’de riskli 3 kente dikkat çekti - deprem ege1

İzmir’in bazı bölgelerinde deprem riski olduğunu dile getiren Gönen, bazı ilçelerinin de bu riskten daha uzak konumda olduğunu kaydederek, “İzmir’in bazı bölgeleri riskli. Torbalı ve Ödemiş riskli bölgeye daha uzak konumda. Bu nedenle deprem riski açısından daha şanslı bir konumda bulunan Uşak, afet gibi durumlarda bir lojistik merkezi haline getirilebilir” diye konuştu. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Doç. Dr. Gönen: Ege’de riskli 3 kente dikkat çekti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir