Doğalgaz verilmeyen mahalleliden çağrı: Doğalgazı açmayacaksanız odun-kömür verin

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edremit İlçesine bağlı birçok mahalleye çekilen doğalgaz işlemleri sona ermesine rağmen mahallelilere doğalgaz verilmiyor. Isınmak için elektrikli soba kullanan mahalleliler doğalgazlarının açılması için çağrıda bulundu.

Van’ın Edremit ilçesine bağlı Selahattin Eyyubi mahallesinde yaklaşık 5 ay önce doğalgaz çekme çalışmaları sona erdi. Mahalleliler de doğalgaz işlemlerini tamamladı. Ancak birçok ailenin evine hala gaz verilmiyor. Van’ın etkili soğuk kış mevsiminde zorlu günler geçiren mahallelilerden kimisi kömürü olmamasına rağmen odun yakarken kimisi de elektrikli soba yakmak zorunda kalıyor. Birçok kez AKSA Doğalgaz şirketine gazın verilmesi için başvurduklarını ancak cevapsız kaldıklarını kaydeden kalan mahalleliler, mağduriyetlerini dile getirdi. Mahalleli, bir an önce doğalgazın verilmesi için çağrıda bulundu.

Doğalgaz verilmeyen mahalleliden çağrı: Doğalgazı açmayacaksanız odun-kömür verin - dogalgaz sorunu edremit 3

‘Doğalgazın açılacağına dair boş sözler veriliyor’

Mağduriyete dair konuşan Namet Timur, 25 yıldır bu mahallede olduklarını ve daha yeni doğalgaz hattının çekildiğini kaydetti. Timur, “4 ay önce çekilen petekler ve yapılan abonelere rağmen gazı açmıyorlar. Yaklaşık 20 defa AKSA’ya gittik gaz vereceklerine dair sözler veriliyor ancak verilmiyor. İlk bu sokaklara doğalgaz boruları çekildi ama hala buraya doğal gaz verilmiyor. Evin yan tarafları karşı taraflarında doğalgazı çalışıyor ancak benim ve birkaç komşunun hala yok” dedi.

Doğalgaz verilmeyen mahalleliden çağrı: Doğalgazı açmayacaksanız odun-kömür verin - dogalgaz sorunu edremit 1
Namet Timur

‘Elektrikli soba yakmak zorunda kalıyoruz’

Kömür alabilecek durumda olamadıklarını söyleyen Timur, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle anlattı: “Havalar soğumaya başlamış ve evde hastalarımız var. AKSA bize ‘acil olan aileler var’ diyor bizimde durumumuz acil soğuktan donalım mı? Elektrikli sobaları açmak zorunda kalıyoruz her ay en az 700 TL fatura ödüyoruz.  Yetkililer bir an önce bu soruna çözüm bulmalı. 3 kat için 120 bin TL para harcadık. Elimizde ne varsa doğalgaza yatırdık.  Kömür alacak durumumuz yok. Bizi dinlemiyorlar muhtarı gönderiyoruz onu da kimse takmıyor.”

Doğalgaz verilmeyen mahalleliden çağrı: Doğalgazı açmayacaksanız odun-kömür verin - dogalgaz sorunu edremit 2
Abdurrahman Kaplan

‘Ya doğalgazı açsınlar ya da odun kömür versinler’

Aynı mağduriyeti yaşayanlardan Abdurrahman Kaplan’da 4 aydır ilgili kurumlara başvurduğunu söyledi. Soğuğa dayanamadıklarını ve soba kurmaya mecbur kaldıklarını belirten Kaplan, yakacak için sadece odunlarının olduğunu kaydetti. Kaplan, “Kömür alacak paramız yok. Ne varsa doğalgaz masrafına verdik. Geceleri ısınmak için hemen erkenden yatağa geçiyoruz. Gündüz vakitlerinde ise kapıya çıkarak güneş ısısında oturuyorum. Ya doğalgazı açsınlar ya da odun, kömür versinler. Ayağımda engelim var ve bacaklarım üşüyor. Tek bacağımla kaç defa ilgili kuruma gittim ‘tamam’ denilip kulak arkasına atılıyor” dedi.  

Doğalgaz verilmeyen mahalleliden çağrı: Doğalgazı açmayacaksanız odun-kömür verin - dogalgaz sorunu edremit 4

HABER-VİDEO-MONTAJ: Şehriban Abi

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Doğalgaz verilmeyen mahalleliden çağrı: Doğalgazı açmayacaksanız odun-kömür verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    25 Kasım 2023, 12:00

    […] aylarına girilmesiyle odun ve kömür fiyatları da adeta el yakarken kışın sert geçtiği Van’da yurttaşlar da kara kara […]

    Cevapla