Düğün Salonu’nda çıkan yangın faciasında 14 gözaltı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Irak İçişleri Bakanı Abdulemir eş-Şammeri, Musul’da 94 kişinin hayatını kaybettiği olan düğün salonunda gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmadığını belirtti. Şammeri, 14 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Musul’un Hamdaniye ilçesindeki bir düğün salonunda 26 Eylül günü çıkan ve çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yangının ardından dün bölgede üzüntü ve yas hakim oldu.

Hayatını kaybedenlerin bir kısmı için dün toplu defin töreni düzenlendi. Kimlikleri teşhis edilen diğer cenazeler ise bugün defnedilecek.

Irak İçişleri Bakanı Abdulemir eş-Şammeri, olayla ilgili soruşturmanın 72 saat içerisinde neticeye kavuşacağını ve kamuoyuna duyurulacağını söyledi.  

Olay günü düğün salonunda 900 kişinin bulunduğunu aktaran Şammeri, “İncelemeler salonda güvenlik önlemlerinin alınmadığını gösteriyor” dedi.

Yangın nedeniyle aralarında salon görevlileri de dahil 14 kişinin gözaltına alındığını bildiren Şammeri, ölü sayısını güncelleyerek sayının 94’e ulaştığını, 100’den fazla yaralının bulunduğunu aktardı.

Irak hükümeti kurbanlar için üç günlük yas ilan ederken, Ninova Valisi Necm el-Cuburi, Kutlu Doğum etkinliklerinin bir sonraki duyuruya kadar ertelendiğini bildirdi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Düğün Salonu’nda çıkan yangın faciasında 14 gözaltı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir