Eğitim-Sen Van Şubesi’nden ‘ÇocukVan’ Kreşi hakkında suç duyurusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim-Sen Van Şubesi, Van YYÜ yerleşkesinde “ÇocukVan” adı altında kreş ve okulöncesi düzeyinde eğitim veren bir okulun açıldığını ve eğitim ücretinin 19 bin TL olması nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğüne suç duyurusunda bulundu.

Eğitim-Sen Van Şubesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yerleşkesi içerisinde “ÇocukVan” adı altında kreş ve okulöncesi düzeyinde eğitim veren bir okul açıldığına dikkat çekerek, eğitim ücretinin 19 bin TL olması hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü‘ne suç duyurusunda bulundu. Konuya ilişkin açıklama yayımlayan Eğitim-Sen, eğitimde özelleştirme kavramının birçok eğitim programını ve politikalarını içeren şemsiye bir kavram olduğuna dikkat çekerek, eğitimde özelleştirme, devletin görev alanına giren eğitim hizmetinin yerine getirilmesinin özel sektöre devredilmesi anlamına geldiğini belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Eğitim; bireyin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda deneyimler yoluyla zihinsel, bedensel, sanatsal, sportif, meslekî açılardan geliştirilmesi; hayata hazırlanmasıdır. Eğitim, demokratik devrimlerle temel bir insan hakkı ve kamunun görevi olarak kabul edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda da eğitim hakkı, temel bir insani hak olarak kabul edilmiştir. Anayasamıza göre, ilköğretim(temel eğitim) her vatandaş için zorunludur ve devlet okullarında parasızdır.

Basına yansıyan haberlere göre; Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yerleşkesi içerisinde “ÇocukVan” adı altında kreş ve okulöncesi düzeyinde eğitim veren bir okul açılmıştır. Okula kayıt ücreti olarak 19 bin TL ücret alınmaktadır.

‘Kadrolu öğretmenlerin görevlendirilmeleri suçtur’

Sendikamızın yapmış olduğu araştırmaya göre ise bu okulun üniversite bünyesinde açıldığı, kamusal bir hizmet olması gereken eğitimin 19 bin TL ücret karşılığında verildiği, idari kadrosunun üniversite yönetimince görevlendirildiği fark edilmiştir. Ayrıca okulöncesi öğretmeni olarak görevlendirilen 8 öğretmenin ise İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda kadrolu olarak görev yaptıkları tespit edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenlerin özel bir kurumda geçici olarak görevlendirilmeleri kanuna aykırıdır.

‘Eğitim ücreti 19 bin TL olan kreşin İl Müdürlüğüyle ilişkisi nedir?’

Müdürlüğünüz ile üniversite yönetimi arasında bu okul ile ilgili bir protokol imzalanmış mıdır? İmzalanmış ise bu protokolün bir örneğinin sendikamız avukatlarında incelenmek üzere tarafımıza iletilmesini, imzalanmamış ise bu görevlendirmelerin hangi kanuni dayanaklar ile yapıldığının 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu gereği tarafımıza iletilmesi hususunda gereğini arz/rica ederiz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eğitim-Sen Van Şubesi’nden ‘ÇocukVan’ Kreşi hakkında suç duyurusu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir