Elbak Derneği kongreye gitti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkale (Elbak) Derneği 2. Genel Kurul toplantısını gerçekleştirerek, yeni yönetimini belirledi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan Elbak Derneği kongresi divan oluşumuyla başladı. Gündem maddelerin okunmasından sonra konuşan dernek başkanı Recep Ayhan, sivil toplum kuruluşlarının elzem kurumlar olduğunu belirterek, , gelişmiş toplumlarda bireylerin birden fazla sivil toplum kuruluşlarına üye olduklarını hatırlattı. Ayhan, “Bu nedenle derneğimizin kuruluşunda bugüne dek yardımlaşma, dayanışma, eğitim, kültür, turizm ve bir çok alanda misyon yüklenmiştir. Derneğin ismi Başkale olması sadece Başkale özneli olarak algılanmamalı, Başkale Derneği herkesin evidir.” Diye konuştu.

Elbak Derneği kongreye gitti - Elbak Derneği kongreye gitti. Başkale2

‘Gelincik sınır kapısı açılmalıdır’

Ayhan’dan sonra söz alan derneğin onursal başkanı eski Van Belediye Başkanı Mesut Öztürk ise,  “Başkale ilçesinin yoksulluktan ve ilgisizlikten ötürü göçe sebep olmaktadır. Yüzyıl önceki Başkale bugünkü durumundan daha ilerideydi. Başkale’nin sınır bölgesi olması nedeniyle, Gelincik Sınır Kapısının tekrar açılması İlçemizde ve bölgede çok önemli bir kalkınma yaratacaktır. Bu konuda derneğin üstüne düşen; Kamuoyu farkındalığını yaratmak açısından, daha fazla gayret sarfetmesidir.  

Yapılan açıklamadan sonra tek listeyle gidilen seçimlerde yönetime, Recep Ayhan, Yılmaz Dicle, Nazmiye Hallı, Ahmet Caner, Miyeser Kılıç, Mithat Aydın, Nalin Adsız, Veli Güner, Gülcan Akdemir, İdris Kaya, Babil Çeçen, Yasin Erdurmuş ve Naci Baydar’dan oluştu.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elbak Derneği kongreye gitti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir