1. Haberler
  2. Güncel
  3. Emekli maaşı arttı: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli maaşı arttı: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli maaşlarına zam yapıldığını açıkladı. Emekli aylığı alan vatandaşlar, en düşük emekli maaşını araştırmaya başladı. Peki emekli maaşına ne kadar zam geldi? En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Zamlı emekli maaşı ne zaman yatar? İşte merak edilenler…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile emeklilerle ilgili bir çalışma yaptıklarını belirtti. 2023 yılının başında yapılan zam ile birlikte emekli maaşı en düşük 5 bin 500 TL olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşına zam yapıldığını duyurdu.

Erdoğan, “Açıklamak bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 olacak. 5 bin 500 TL olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz. Hayırlısı olsun” dedi. Bakan Bilgin ise emekli zammı ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet anlayışıyla emeğin ve emeklinin yanında. En düşük emekli maaşını 7 vin 500 TL’ye yükseltiyoruz.”

Binlerce emekliyi sevindiren bu müjdeli haber sonrasında zamlı emekli maaşının ne zaman yatacağı merak konusu oldu. İşte zamlı emekli maaşının yatacağı tarih…

Zamlı emekli maaşı ne zaman yatacak?

Zamlı emekli maaşlarının ne zaman yatacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Nisan ayı maaşı ile birlikte bayram haftasında yatması bekleniyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emekli maaşı arttı: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir