1. Haberler
  2. Güncel
  3. Emine Erdoğan’ın hayalim dediği Van Gölü AKP’li İsmet Ölmez’in işgali altında

Emine Erdoğan’ın hayalim dediği Van Gölü AKP’li İsmet Ölmez’in işgali altında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Edremit ilçesinde, Merit Oteli’nin bulunduğu alanda Van Gölü’nün sahili dolgu malzemeleriyle doldurulmaya başlamasından sonra yapılan ruhsatsız yapı inşaatı devam ediyor. Doğa katliamına dönüşen yapıyla ilgili tadilat dosyasın dahi belediyeye sunulmadığı ortaya çıktı.

Çekilme ve kirlilikle gündeme gelen Van Gölü, bu kez de çekilen alanlarda yapılan dolgularla gündemde. Edremit ilçesinde Van Gölü sahilinde bulunan Merit Otel el değiştirdikten sonra AKP Hakkari Belediye Başkan adayı olan İsmet Ölmez’e ait şirket tarafından satın alınmıştı. Otel’in satın alınmasından sonra Ölmez’a ait şirket kanunsuz bir şekilde dolgu çalışmaları yapıldıktan sonra alanda yeni yapı yapımına başlamıştı. Yeni yapıyla birlikte şirket otel binasında da tadilat çalışmaları başlattı. Ancak yasal olarak belediye tarafından tadilat dosyası onaylandıktan sonra çalışmalar başlatılması gerekirken, tadilat için belediyeye tadilat dosyası dahi verilmediği ortaya çıktı. Edremit Belediye yetkilileri, yasal olarak tadilat süreci başlamasıyla birlikte eski ruhsatın iptal olduğuna dikkat çekerek, “Kanunen yeni tadilat yapılması için ilk olarak tadilat dosyası hazırlanması gerekiyor. Sonuçta böyle bir durumda eski ruhsat iptal oluyor. Fakat bu işle alakalı olarak belediyeye verilen bir tadilat dosyası yok. Yani yapılan işlemler kanun dışı ve kaçak yapılanmadır” değerlendirmesinde bulundu.

 

Kayyumun Ölmez’e özel imar düzenlemesi bakanlığa takıldı

 

Öte yanda yapılan bütün yasal girişim ve tepkilere rağmen kayyum döneminde Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Otelin bulunduğu bölgenin imara açılması için bakanlığa başvurduğu ortaya çıktı. Belediye tarafından hazırlanan imar durumuyla ilgili dosya bakanlık tarafından usul yönündeki eksikliklerin tamamlanması için 7 Nisan 2024 tarihinde belediyeye geri gönderildi.

 

Van Büyükşehir Belediyesi başvuruyu kanuna aykırı buldu

 

Bakanlıktan geri gelen ve Van Gölü sahilini işgale açacak olan dosya yeni yönetim tarafından incelendi. İncelemeyi tamamlayan Van Belediyesi uzman ekipleri ise yapılan başvuruyu kıya kanununa aykırı olduğunu tespit etti. Belediye yönetimin hafta içinde bakanlığa kanuna aykırı olarak hazırlanan talepten vazgeçildiğine dair başvuruyu bakanlığa gönderileceği belirtildi.

 

Edremit Belediyesi konuyu meclis gündemine aldı

 

Mühürlenmesine rağmen mühürlerin kırılarak kanunsuz olarak yapılan otel inşaat işlemleriyle ilgili olarak Edremit Belediye başkanlığı ise konuyu meclis gündemine taşıdı. Meclis kararından sonra binayla ilgili cezayı yaptırım ve yeniden mühürlenmesi bekleniyor.

 

Emine Erdoğan öncülüğünde Van Gölü Koruma Eylem Planı düzenlenmişti

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde Van Gölü Koruma  Eylem Planı hazırlanmıştı. Çalışmalar kapsamında fotoğraflar paylaşan Emine Erdoğan şu değerlendirmelerde bulunmuştu: “Başlattığımız “Van Gölü’nü Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı’nın nihayetinde ülkemizin mavi şöleni #VanGölü ve çevresi sit alanı ilan edildi. Yegâne değerimizin gelecek kuşaklara daha temiz ulaştırılması için atılan bu adım, sadece bir başlangıç. Hayırlı olsun.”

Serhat News

 

Haberimiz ses getirdi: Van Emek ve Demokrasi Platformu Merit Otel önünde açıklama yaptı

 

Van Gölü’ndeki kaçak yapı hakkında suç duyurusunda bulunulacak

 

Tepki Ver | _zg_n2
0
mutlu
Mutlu
2
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emine Erdoğan’ın hayalim dediği Van Gölü AKP’li İsmet Ölmez’in işgali altında
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir