1. Haberler
  2. Güncel
  3. Erciş anadil mitingine hazırlanıyor

Erciş anadil mitingine hazırlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erciş ilçesinde Kürt Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında 25 Mayıs’ta “Her dem Kurdî her der Kurdî” mitingi düzenlenecek.

Van’da 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı etkinlikleri 10 Mayıs’tan bu yana devam ediyor. “Her dem Kurdî her der Kurdî (Her zaman Kürtçe her yerde Kürtçe)” şiarıyla yapılan etkinlikler kapsamında 25 Mayıs’ta Erciş ilçesinde bulunan Sahil Kent mahallesindeki Fener Alayı’nda miting düzenlenecek. Miting saat 10.30’da başlayacak. Arsisa Dil Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği (ARSİSA), Destar Dergisi, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti),  mitingi organize edilecek.

Yurttaşlar mitinge davet edildi

Aryen Sanat Derneği üyesi ve eğitmeni Zozan Bor, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı kapsamında Kürt dili üzerindeki baskılara dikkat çekmek için ve anadilde eğitim görmesini için birçok etkinlikle düzenledik. İnsan diliyle vardır. Bu vesileyle halkımız kendi varlığına sahip çıkmak için miting alanında yerini almalıdır. Çünkü Kürt dili üzerindeki asimilasyon politikalarına karşı çıkmak için mitinge katılım önemlidir” dedi.

DEM Parti Van İl Eşbaşkanı Yardımcısı Yakup Almaç, “Halkımızı 7’den 70’e ulusal kıyafetleriyle miting alanına bekliyoruz. Çünkü dil toplumun kimliğidir. Kimlikler toplumları birbirinden ayırt eder. Özellikle Kürt dili üzerinde devam eden asimilasyon politikalarına dikkat çekmek ve anadilimize, kültürümüze sahip çıkmak için halkımızı alanları doldurmasını istiyoruz” çağrısı yaptı.

ARSİSA üyesi Cemil Armanç, “Mitinge katılan herkesin Kürtçenin eğitim dili olması için talebinin haykırması lazım. Dilin anlam ve önemini daha çok yaymak için herkesi kendi yöresel elbisesiyle alanda olmasını istiyoruz” diye kaydetti. (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erciş anadil mitingine hazırlanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir