Erdoğan’ın ‘PKK’lilerin 15 çocuğu’ var söylemine tepkiler büyüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti’ye geçen Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’ye parti rozeti takarken söylediği sözlere tepkiler yağmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti grup toplantısında, CHP’den istifa edip bir süre bağımsız kaldıktan sonra AK Parti’ye geçen Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’ye parti rozeti takarken çocuk yapmasına yönelik söylediği sözler tepki topluyor.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tepki gösteren politikacılardan oldu.

Ali Babacan Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Gördüğü her kadına kaç çocuk doğurması gerektiğini söylüyor. Dağda 5-10 çocuk doğurmadıklarını biliyor ama milyonlarca Kürt vatandaşımızı teröristlikle itham ediyor. Yazık, utanç verici” dedi.

Erdoğan’ın ‘PKK’lilerin 15 çocuğu’ var söylemine tepkiler büyüyor - ali babacan

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da “Bu ülkenin çocukları Kandil’de doğmadığına göre, kastınız apaçık ortada Sn. Erdoğan! İfadeleriniz insan haklarına ve kadın haklarına saygısızlıktır. Bu ülkede doğan her çocuk onurlu bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Çocuklar arasında ayrım yapmak ırkçılıktır!” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın ‘PKK’lilerin 15 çocuğu’ var söylemine tepkiler büyüyor - davutoglu tepki

Ne demişti?

Erdoğan, partisinin grup toplantısında AK Parti’ye katılan Mehmet Ali Çelebi’ye parti rozetini takmıştı.

O sırada Mehmet Ali Çelebi’ye “Senin çocuk kaç tane?” diye soran Erdoğan, “Bir tane efendim” cevabını aldı. Çelebi daha sonra yanında bulunan eşini işaret ederek, “Doktora yapıyor, kariyer” dedi. Erdoğan ise “Olmaz ya çocuk da olmalı. Sayıları artırmak lazım” dedi. Çelebi’nin eşine yaşını soran ve “40 oldu” cevabını alan Erdoğan, “Allah’tan isteyelim devam. Çocuk çok önemli. Bak PKK’nın 5 tane, 10 tane, 15 tane var” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’ın ‘PKK’lilerin 15 çocuğu’ var söylemine tepkiler büyüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir