Eşini ve çocuklarını bırakıp El Nusra’ya kaçtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İki çocuk annesi Elvan Y., terör örgütü El Nusra’nın denetimindeki İdlib’e kaçtı. İdlib’te bulunan bir kişi, kadının eşi Bayram Y.’yi arayarak “Kadı karar verdi. 6 ay içinde gelmezsen eşinle olan nikahın düşecek” dedi. Genç kadın bir süre sonra, kaçak yollarla gittiği İdlib’den İstanbul’a döndü. Çift anlaşmalı boşanma kararı aldı. Mahkeme, iki çocuğun velayetini babaya verdi; çifti boşadı.

Özellikle Türkiye-Suriye sınırında, kaçak geçişlere ilişkin tartışmalar gündemin önemli konu başlıkları arasında yer almaya devam ediyor. İstanbul Aile Mahkemesi’nde görülen bir boşanma davası bu alanda yaşananları bir kez daha gözler önüne serdi. HalkTv’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre; Bayram Y. (26) ile Elvan Y. (22), bundan 8 yıl önce evlendi. Bu evlilikten, çiftin iki kız çocuğu oldu. İkinci çocuğun dünyaya gelmesinden 2 yıl sonra, dikkat çeken olaylar silsilesi yaşandı. 24 Mayıs 2019 günü saat 08.45’te, Bayram Y., işte olduğu esnada cep telefonundan arandı. Arayan kişi, Bayram Y.’nin annesiydi. Erken saate aranmasına şaşıran Bayram Y., saniyeler sonra aldığı haberle yıkıldı.

Haberi annesi verdi: Eşin ve çocukların yok

Anne G. Y., oğluna “Eşin ve çocukların evde yok” haberini verdi. Kısa süreli bir şok geçiren Bayram Y., işyerinden izin aldı ve İstanbul Arnavutköy’deki evine gitti. Bayram Y., evine gittiğinde ne eşini ne çocuklarını bulabildi. Bayram Y. hemen, eşinin ailesini aradı. Onlardan da “Haberimiz yok” yanıtını alınca Bayram Y., adeta yıkıldı.

‘İdlib’e geldim şeriata katıldım’

Bayram Y. 25 Mayıs günü karakola giderek, eşi ve çocukları için kayıp başvurusunda bulundu. Bayram Y., bakabileceği her yere baksa da ne eşinin ne çocuklarının izini bulabildi. 27 Mayıs günü ise Y. ailesini şoke eden bir haber geldi. Aynı gün, anne G. Y., WhatsApp uygulaması üzerinden arandı. Arayan, gelini Elvan Y.’den başkası değildi. Elvan Y, G. Y.’ye “Çocuklarla İdlib’e geldim. Burada Şeriata katıldım. Oradakilerin hepsi müşrik (Allah’a şirk koşan). Gerçek Müslümanlık, İslam ve doğruluk İdlib’de… Dönmeyeceğiz” dedi ve görüşmeyi sonlandırdı.

Reyhanlı’dan İdlib’e kaçak yollarla geçti

Bayram Y, terör örgütü El Nusra’nın denetiminde bulunan İdlib’e nasıl gitmiş olabileceğini araştırmaya başladı. Arnavutköy’deki taksi duraklarını dolaşan Bayram Y., önemli bir ip ucu buldu. Görüştüğü bir taksici, Elvan Y. ile çocuklarını İstanbul Havalimanı’na bıraktığını söyledi. Elvan Y., hava yolu ile Hatay’a gittikten sonra Suriye sınırındaki Reyhanlı ilçesine gitti. Genç kadın, iki çocuğu ile burada kaldıktan sonra, kaçak yollarla İdlib’e geçti.

Durumu hemen polise bildirdi

4 Haziran günü ise, Bayram Y., tanımadığı bir numaradan arandı. Arayan kişi adının ‘İbrahim’ olduğunu söyledi. Bu kişi, Bayram Y.’ye “Eşin ve çocukların yanımızda. Gelip alman gerekir” dedi. Bayram Y., eşinin terör örgütünün denetimindeki bir bölgede olduğu bilgisini emniyet ile paylaştı. Bayram Y., yaptığı görüşmeye ilişkin bilgiyi de emniyet ile paylaştı.

‘Kadı hüküm verdi, nikahın düşecek’

Bayram Y., adını ‘İbrahim’ olarak ifade eden kişi ile görüşmesini 4 ay kadar sürdürdü. Bayram Y.’nin ısrarla İdlib’e gelmesi gerektiğini belirten bu kişi, görüşmelerin birinde “İdlib’de bulunan kadı hüküm verdi. 6 ay içinde gelmediğin taktirde eşin ile olan nikahın düşecek” dedi.

Mahkeme çifti boşadı

Eşi ve çocuklarını kurtarmaya çalışan Bayram Y. bu kişi ile olan temasını sürdürdü. Ancak bir süre sonra, Bayram Y. ile olan telefon teması kesildi. Bu kez Elvan Y., eşini ve ailesini, cuma günleri namaz saatlerinde aramaya başladı. Aile, Elvan Y.’nin dönmesi için ısrarcı oldu. Genç kadın bir süre sonra İstanbul’a döndü. Bayram Y., eşine karşı boşanma davası açtı. Bir süre sonra Elvan Y. de karşı boşanma davası açtı. Çift bir süre sonra anlaşmalı boşanma kararı aldı. Bu kararlarını da mahkemede beyan ettiler. Elvan Y., iki çocuğun velayetinin de baba Bayram Y.’de kalmasını kabul etti. Mahkeme, çifti boşadı. İki çocuğun velayeti babada kaldı. Anne, çocuklarını ayda 2 kez görebilecek. Karar kesinleşti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eşini ve çocuklarını bırakıp El Nusra’ya kaçtı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir