Fatih Sevinç’in Van Belediyesi’ndeki saltanatı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bölgede, belediyelere atanan kayyımlardan sonra yaşanan hak ihalelerine yönelik tartışmalar sürerken, diğer taraftan bazılarına bahşedilen büyük saltanatlara tanık olduk. Bu saltanatlardan biri de diploması dahi yokken bu kenti dizayn eden Fatih Sevinç’e nasip oldu.

Fatih Sevinç, NTV’de kameramanlık yaparken bir anda kayyım atamalarının ardından keşfedildi. Demek ki biz bu büyük yeteniğin farkına varamamışız bugüne kadar, bu da bizim ayıbımız olsun! Sevinç, kayyım uygulamalarıyla birlikte Van Büyükşehir Belediyesi’nde Basın Müdürü olarak göreve başladı. Ancak ilk zamanlar müdür koltuğunda oturmasına rağmen imza ve yetki başka memurda idi. Yani koltuğu işgal etti, ama imzayı başkası attı.

Bununla yetinmeyen Fatih Sevinç, sahte evraklarla memur olarak işe başladı. Ancak bu oyunu kısa sürdü. Belediyede inceleme yapan bir müfettiş bu durumu tespit ederek, Sevinç’in kanunen memurluktan çıkarılması ve aldığı paranın iade edilmesi gerektiğini belirtti. Ancak bunun için de bir yol bulan ‘sözde müdür’ bu kez de Belvan AŞ. isimli belediye şirketine demir attı. Yani koltuğu sabit kaldı, ama kendisi sürekli belediye birimlerinde dolandı.

Şirketten gelen gelir kendisini kesmediği için bu sefer başında bulunduğu Vangölü Gazeteciler Cemiyeti’nden aldığı fotoğrafçılık belgesiyle 2022’de Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (VASKi) sözleşmeli personel olarak atandı. Bu atama belki Türkiye’de örneği olmayan bir atama oldu.

Memurluktan şirket elemanlığına, şirket elemanlığından sözleşmeli personel olmaya kadar giden sürecin tamamında kanunsuz bir şekilde hep Van Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürlüğü koltuğunda oturdu.

Sevinç, imparatorluğunu sürdürürken, bir yandan da, çevresinde bulunan kişilere belediyenin kapılarını sonuna kadar açtı. Daha önce kavgalı olduğu fakat belediye sürecinde canciğerliğe evrilen bu ilişkilerinde bazı gazetecileri cemiyet yönetimine aldı. Yönetimde kendisine biat edenlerin çocuklarını da belediyede işe aldı.

İşe aldığı yandaş gazetecilerin çocuklarına koltuk vermekle yetinmeyip, daha önce sahibi olduğu internet sitesini devrederek, bu siteye belediyeden muazzam rakamlarla reklam aktardı. Belediye ve VASKİ’den koltuk alan yandaşların çocuklarına bir de gazeteci diyerek ücretsiz ulaşım kartı verdi.

Lüks bir şatoda yaşayan sevgili Sevinç, bu ara bizler yani gerçekten gazetecilik yapan birçok kişinin ücretsiz ulaşım kartını askıya almış durumda. Hakkımız olan kartları askıya aldığı gibi verdiğimiz dilekçelere de kanunsuz bir şekilde cevap vermiyor.

Bende buradan; eski komünist, sonradan cemaatçi ve en sonunda güçlünün emir eri olana açıkça diyorum ki: Senin talanına ve rantına rağmen biz gazetecilik yapmaya devam edeceğiz. Sen ise hep rant ve haksız kazançla anılacaksın. Elbet birgün bu yaptıklarının hesabını hukuk karşısında vereceksin!

Serhat News

Tepki Ver | sinirli2
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fatih Sevinç’in Van Belediyesi’ndeki saltanatı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir