Gazete dağıtımcısı Karaağar mezarı başında anıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özgür Gündem gazetesi dağıtımcısı Orhan Karaağar, katledilişinin 30’uncu yılında mezarı başında anıldı.

Özgür Gündem gazetesi dağıtımcısı Orhan Karaağar, katledilişinin 30’uncu yılında Van’ın Hacıbekir Mahallesi’ndeki mezarı başında anıldı. Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP),  tarafından düzenlenen anmaya; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Muazzez Orhan, Karaağar’ın ailesi ve çok sayıda kişi katıldı. 

Gazete dağıtımcısı Karaağar mezarı başında anıldı - orhan karaagar anma2

Saygı duruşunun ardından konuşan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Adnan Bilen, katillerin 30 yıldır yargılanmadığını belirtti. Adalet taleplerini yinelen Bilen, “Orhan 30 yıl önce sokak ortasında katledildi. Katledileceğini bile bile gazeteyi dağıtmaya devam etti. Karaağar, devletin yetiştirdiği kontralar tarafından katledildi. O günden bugüne Özgür Basın çalışanları baskılara maruz kalmaya devam ediyor. Geçen sürede sadece yöntem değişti” dedi.  

Gazete dağıtımcısı Karaağar mezarı başında anıldı - orhan karaagar anma3
Adnan Bilen

Bilen’in ardından konuşan Orhan Karaağar’ın kardeşi Şengül Karaağar, “Bizi öldürerek bitiremeyecekler. Bir Orhan ölür, bin Orhan gelir. Biz Özgür Basın’ın yanında olmaya ve mücadelemizi güçlendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gazete dağıtımcısı Karaağar mezarı başında anıldı - orhan karaagar anma4
Şengül Karaağar

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan ise, Özgür Basın’a yönelik baskıların yıllardır devam ettiğini söyleyerek, “Orhan arkadaşımız bir gazete dağıtımcısıydı. Kirli, karanlık zihniyetin örgütlediği ellerce katledildi. O günden bugüne basına yönelik baskılar devam ediyor. Bizler, ne şartlarda olursa olsun Özgür Basın’ın birer neferi olmaya ve yanlarında durmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Gazete dağıtımcısı Karaağar mezarı başında anıldı - orhan karaagar anma1

Anma atılan sloganların ardından mezara karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

Serhat News

Video-Montaj: Barış Aslan

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazete dağıtımcısı Karaağar mezarı başında anıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir