Gazeteci Akkuş HEDEP’ten belediye başkanlığına aday adayı oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Murat Akkuş yapılacak yerel seçimlerde HEDEP’ten Iğdır Belediye Eşbaşkanlığı için aday adaylık başvurusunda bulundu.

Aday adaylığı başvurusunu HEDEP Iğdır seçim komisyonuna teslim eden gazeteci/yazar Akkuş, “Iğdır Belediye Eş Başkanlığına aday adayı olduğumuza dair irade beyanımızı partimize bildirdik. Takdir halkımızın ve partimizindir. Aday ben veya hangi arkadaşımız olursa olsun Iğdır’da halk iradesini tekrar yönetime getirmek için hep beraber çalışacağız. Hayırlı olsun” dedi.

 

Adaylar ön seçimle belirlenecek

 

Akkuş’un aday adaylık başvurusunu alan HEDEP Iğdır Seçim Komisyonu Eş Sözcüleri Oya Malgaz ve Mehmet Selçuk, ‘Partimiz Iğdır genelinde adaylarımızı ön seçimle belirleme kararı almıştır. Bütün adaylarımızı ön seçimle belirleyeceğiz. Tüm aday adayı arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştular.

 

 

Murat Akkuş kimdir?

 

Gazeteci/Yazar Murat Akkuş, 1971 Yılında Iğdır Merkeze bağlı Amarat (Çakırtaş) köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyde, Ortaokul ve Lise eğitimini Iğdır Merkezde aldı. Iğdır Doğuş Gazetesinin sahibidir. Daha önce Can Kardeş, 2000’e Doğru, Özgür Gündem, Ülkede Gündem, Demokrasi ve Azadiya Welat’ın hem merkezlerinde çalıştı, hem de Iğdır temsilciliklerini yürüttü. 5 yıl Iğdır’da Gündem, Özgür Ülke, Demokrasi, Ö. Halk ve Azadiya Welat’ın dağıtımcılığını yaptı. Ortadoğu Gazeteciler Cemiyeti ve Medya Konseyi İl temsilcisidir.

 

Basılı Eserleri:

Kürtçe basılan iki kitabı bulunmaktadır.

 

1-  Gotîn û Bivêjê Kurda (Kürtçe Atasözleri ve Deyimler) kitabı 2017 yılında yayınlandı.

 

2-  Nave Jîn û Mêrê Kurda (Kürtçe Kadın ve Erkek İsimleri) kitabı ise 2020 yılında yayınlandı.

 

Kürt Halk Masalları ile Kürt Halk Şiirleri başta olmak üzere Kürt dili ve edebiyatı üzerine araştırma çalışmaları devam etmektedir. “Azerice Atasözü, Deyim, Mani (Bayatı), Ninni, Tapmaca (Bulmaca), Halk İnançları ve Sevgi Sözleri” kitabı baskıya hazırdır.

 

Serhat News

 

 

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazeteci Akkuş HEDEP’ten belediye başkanlığına aday adayı oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir