Gazeteci Güler: Tekzip yazısı yazan şirket yolsuzluğu kapatma derdinde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van İpekyolu Belediyesi’nde belgelerle usulsuzluk yapıldığına dair yaptığımız haberde ismi geçen Alan Sosyal Şirketi, Serhat News’e gönderdiği tekzip yazısında yolsuzluğu belgelerle reddetmek yerine haberi yapan gazeteciyi ve kurumu hedef göstermeye çalıştı. Haber Müdürümüz Sıddık Güler, “Gönderilen belge tekzipten çok, gazeteciliği hedef alan, yolsuzluğun üzerini kapatma çabalama ve yargı makamlarını yanıltmaya yöneliktir,” dedi.

Serhat News, 28 Temmuz’da İpekyolu Belediyesi personelinin de içinde bulunduğu yolsuzluk belgelerine ilişkin haber yapmıştı. Yapılan usulsüzlük sonucu, ihaleyi alan Alan Sosyal Hizmetler Gıda Nak. İnş. San. Tic. Ltd. Şti., adına Mesul Müdür Coşkun Işık imzasıyla noter aracılığı ile gönderilen tekzip metnin de yolsuzluk veya usulsüzlüğe ilişkin izah yapılması beklenirken, gazeteciye ve kuruma yönelik hakarete varan ithamlarda bulundu.

Gönderilen 4 sayfalık yazıda, 2019 yılında ihale öncesi teknik şartnamede, bazı maddelerin çıkarılıp kamuoyunu zarara uğrattıkları hakkında hiçbir izaha yer verilmezken, siyasi mesajlar vermeye çalışıldı. Yazıda, “Ticari itibar suikastı amaçlı başka gerçek veya tüzel kişilere haksız menfaat temin edilmekle, kirlilik, kötülüğü egemen kılmak maksatlı, toplumda huzursuzluk yaratılmak ve neticesinde kabul edilmeyecek eylemlere zemin hazırlamak ve yaratılan algı ile ilerde geri dönüşü olmayacak biçimde sözde haber olarak verilmiştir,” denildi. Yazıda, gerçeklerden uzak bir algı oluşturularak, mahkeme kararı olmaksızın haber hakkında kesin ithamlara yer verilmesi dikkat çekti.

Şirket, gazeteciyi ‘Yasa Dışı Odaklara Hizmet Etmekle’ suçladı 

Söz konusu ihale hakkında belediye, haksız kazancı tespit ederek firmadan ödenek kesintisi yaparken, tekzip yazısında izah yerine ajansımız hedef gösterilerek, ağır ithamlara maruz bırakıldı. Teknik şartnameye eklenen ‘ihaleye girecek firmaların kullanacağı araçların, firmaya ait olması lazım’ ibaresiyle birçok firmanın ihaleye girmesi engellendiği yönündeki haber içeriğine atıfta bulunan metinde, “Bölgede ihaleye girecek firmaların önü kapatıldığı iddiası ise gazeteniz ve sözde haberinizin kimlere biat ve hizmet edilerek yayına sokulduğu kanıtlanmaya yeterlidir. Belli ki gazeteniz yaşadığı oluşumlarla irtibatlı olup, bu yasadışı oluşumlara hizmet etmek üzere yalan/sözde haber yayını yapmayı ilke haline getirmiştir. Gayeniz yasadışı oluşumlara hizmet etmek ve bu yasadışı kaynaklardan beslenmek gibi bir misyona hizmet ettiğiniz net ve aşikar olarak ortadadır,” diye yazdı.

Gazeteci Güler: Tekzip yazısı yazan şirket yolsuzluğu kapatma derdinde! - Siddik Güler
Sıddık Güler

Güler: Suç duyurusunda bulunacağız

Gönderilen tekzip ve düzeltme metninin hukuki bir metin olmadığını dile getiren Ajansımız Haber Müdürü Sıddık Güler, gönderilen tekziple ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Güler, “Burada bir tekzip metni yoktur. Hakaret, hedef gösterme ve iftira vardır. Yapılan haberdeki yolsuzluğu cevap olamayan ve reddedemeyen firma, bu yöntemle bize geri adım attırmaya çalışıyor. Siyasi görüşü ne olursa olsun, neredeyse tüm kurumlarda adeta çeteleşen ve halkın emeğini çalanlar hakkında haber yapmaya devam edeceğiz. Van’da, yasalar çerçevesinde kurulan ve iddia edildiği gibi kimsenin güdümünde olmayan Serhat News, bağımsız ve tarafsız gazeteciliği savunan nadir kurumlardan biridir. Şu bilinsin ki, bizler doğrunun peşinde olmaya ve haber yapmaya devam edeceğiz,” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazeteci Güler: Tekzip yazısı yazan şirket yolsuzluğu kapatma derdinde!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir