Gazeteci Sinan Aygül: Pervasızca bir saldırıydı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’li Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin korumalarının saldırısına uğrayan Gazeteci Sinan Aygül, yaşadığı olayın münferit bir olay olmadığını aksine planlı ve kendisini öldürmeye yönelik bir saldırı olduğunu belirtti. Aygül’ün avukatı İsmet Eker ise olayı “Burada sadece gazetecilik değil, burada hakikatin dövülmesi olayı var” şeklinde ifade etti.

17 Haziran günü öğle saatlerinde AKP’li Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin korumaları Yücel Baysal ve Polis Engin Kaplan’ın saldırısına uğrayan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Aygül’ün hastanede tedavi gördüğü andan itibaren sosyal medyadan paylaşım yapan Geylani, söz konusu olayla kendisinin bir ilgisi olmadığını ve Aygül’ün kendisini tehdit ettiğini belirtti. Öte yandan Bitlis’te bulunan çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu, meslek örgütleri, sendikalar ve Bitlis halkı basın açıklaması yaparak saldırıyı kınadı ve Aygül’ün yanında olduklarının mesajını iletti.

Aygül, daha önce de AKP’li Tatvan Belediyesi ile ilgili yaptığı yolsuzluk ve usulsüzlük haberleri neticesinde defalarca gözaltına alınmıştı.

Gazeteci Sinan Aygül: Pervasızca bir saldırıydı! - gazeteci sinan aygul saldiri rop 4

Olay anına ve sonrasında yaşananlara ilişkin Serhat News’e konuşan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aygül, saldırganların silahlı olması ve kendisine uyguladığı şiddetin tamamen kendisini öldürmeye yönelik olduğunu belirtti. Hastanede tedavisi tamamlanan fakat gün içerisinde yeniden baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetleriyle hastaneye kaldırılan Aygül’ün tedavisi yüzündeki ödemin iyileşmesinin ardından Van veya Diyarbakır’da devam edecek.

‘Bu münferit bir olay değil’

Aygül, uğradığı saldırının gün ortasında ve çok sayıda kameranın bulunduğu bir bölgede yapılmasının arkasında azmettiricilerin olduğunu belirterek şunları söyledi: “Diş tedavisi için poliklinikten çıkarken belediye başkanının korumaları vardı. İsimleri Engin Kaplan ve Yücel Baysal, ikisini de tanımıyorum. Sadece koruma olduklarını biliyordum. Çıkarken arabada beklediklerini gördüm ama bana saldırıda bulunacaklarını tahmin etmedim. 5-6 adım atmadan arkadan kafama vurdular. Bir metre kadar yüksek bir yerden düştüm. Sonrasında sendeledim, kendimi kaybettim. Bir süre sonra toparlandım sonrasında da görüntülere yansıyan arbede yaşandı ne yazık ki. Basit bir yaralama veya gözdağı vermeye dönük değil, ciddi bir saldırıydı. Planlı bir şekilde öldürmeye dönük bir teşebbüstü. Çünkü silahları vardı ve vurma şekilleri ya da boğmak istemeleri, boğarken ‘Gebereceksin, sen kimsin ki belediye başkanı hakkında yazıyorsun artık yazamayacaksın’ diyerek tehdit etmeleri falan. Gözünü karartmayan birileri böyle pervasızca bir saldırıyı göze alamazdı. Bu münferit bir olay değil, azmettirenlerinin olduğu da apaçık ortadadır.”

Gazeteci Sinan Aygül: Pervasızca bir saldırıydı! - gazeteci sinan aygul saldiri rop 2

‘Hukuk önünde hesap verecekler’

Yaşanan saldırı sonucunda öldürülebileceğini aktaran Aygül, saldırganların ve azmettiricilerin hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini ifade etti. Aygül,  “Tetikçileri toplumun önüne atıp genelde perde arkasındakileri gizlemek bu ülkede bir gelenektir. Cezasızlık bir ülkede bir gelenektir ama ben ölmedim, yaşıyorum. Bu gelenek devam edecekse de buna ben müsaade etmem zaten. Bunun arkasında kim varsa belediye başkanı, etrafındaki rant çeteleri, akrabaları ya da başka kimse, hangi otorite varsa bu işin içerisinde elbette ki bu ortaya çıkacak. Benim umut ettiğim şey hukuk önünde adalet önünde, hukuk çerçevesinde hesabının sorulması. Bunun üstünün örtülmemesini umut ediyorum örtüleceğine de inanmıyorum. Bunu azmettirenlere sesleniyorum buradan, ben ölmedim ve buradayım. Kim olursanız olun, çapınız çevreniz ne olursa olsun bunun hesabını vereceksiniz. Ben ömrüm boyunca demokrasiden, basın ve ifade özgürlüğünden yana oldum. Hep itidal ve sağduyudan veya barıştan yana oldum. Ancak sağ yanağıma tokat geldiğinde de sol yanağımı dönmem” dedi.

‘Geylani aradı fakat biz görüşmedik’

Geylani’nin kendisini aradığını ve söz konusu telefona ne kendisinin ne de eşinin çıkmadığını ifade eden Aygül, telefonun akrabaları tarafından yanıtlandığını ve kendisine “Ne yüzle arıyorsun, sen yaptırdın zaten” dediklerini belirtti. Aygül,bu konuşma dışında Geylani’nin aktardıklarının ise tamamen kurgu olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

‘Burada sadece gazetecilik değil, hakikat dövüldü’

Aygül’ün avukatlarından Avukat İsmet Eker ise, emniyetin saldırının yaşandığı ilk andan itibaren bu konuda sağduyulu davrandığını fakat olayın tamamen bir öldürmeye teşebbüs olduğunu belirtti. Eker, konuyla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütülmesi için çalıştıklarını ve kendileri başta olmak üzere çok sayıda Baro’nun da bu konunun takipçisi olacağını aktararak, “Burada sadece gazetecilik değil, burada hakikatin dövülmesi olayı var. Ve o yüzden bizi en çok yaralayan kısmı o. Öldürülebilirdi de. Bir tanesine devlet sen o başkanı koruyacaksın diye maaş veriyor ama onun yolsuzluklarını kapatacaksın veya onun sevmediği insanları gidip döveceksin diye değil” diye konuştu.

Gazeteci Sinan Aygül: Pervasızca bir saldırıydı! - gazeteci sinan aygul saldiri rop 1

Olay esnasında elindeki silahla vatandaşları oradan uzaklaştırmaya çalışan polis memurunun motivasyon kaynağının ne olduğunu detaylıca araştıracaklarını ifade eden Eker, konuyla ilgili şu soruları sordu: “Bu kişiler Sinan’ı takip etmiş mi? Sinan’ın dişçiye geleceğini biliyorlar mıydı? Ya da dışardan destek almışlar mı, yani takip işlemini teknik olarak mı yapmışlar fiziki olarak mı? Bu soruların aydınlatılması lazım.”

Kamera görüntüleri saldırının kapatılmasını engelledi

Kamera görüntülerinin bu saldırının kapatılmamasında büyük rol oynadığını aktaran Eker, olayın AKP’li Belediye Başkanı Geylani ile olan ilişkisinin soruşturma sonucunda aydınlatabileceğini söylese de Geylani’nin sosyal medya paylaşımlarının olayın üstünü örtmeye dönük adımlar olduğunu ifade etti. Eker şunları dile getirdi: “Kamera görüntüsü olmasaydı ne olacağını çok merak ediyorum belki biz şu an polisin o yaptıklarını görmeyecektik. Başkan da ilk paylaşım yaptığında olayı ‘tartışma’ olarak değerlendirdi. Yani Sinan onlara saldırdı onlar da Sinan’a saldırdı gibi. Olayı kapatma isteği vardı ama bu görüntü bunu ortaya çıkardı. Evet başkanın haberi olup olmadığını şu ispatlayamıyoruz ama araştırılması gerekiyor. Ama olayı kapatmak istediğini ilk paylaşımından görebiliyoruz.”

Gazeteci Sinan Aygül: Pervasızca bir saldırıydı! - gazeteci sinan aygul saldiri rop 5

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazeteci Sinan Aygül: Pervasızca bir saldırıydı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir