1. Haberler
  2. Güncel
  3. Haber Sen: PTT emekçileri yasaya aykırı çalıştırılıyor

Haber Sen: PTT emekçileri yasaya aykırı çalıştırılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber Sen Van Şubesi PTT çalışanlarının bayram tatilinde çalıştırılmasına tepki göstererek, “PTT emekçileri yasaya aykırı çalıştırılıyor” dedi.

Hükümet tarafından Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkarılırken, PTT Genel Müdürülüğünün geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir genelgesinde, PTT çalışanlarının bu tatilden yararlanmayacakları ortaya çıktı. Bu duruma tepki gösteren Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) e bağlı Haber Sen Van Şubesi, KESK binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sendika üyelerinin de hazır bulunduğu açıklamayı Haber Sen Van Şube Başkanı Hamit Aker okudu.

Konuşmasında, PTT emekçilerinin, bu bayramda da tüm bayramlarda olduğu gibi çalışacaklarını ve onlarca kiloluk posta çantalarıyla yollara döküleceklerini ifade eden Eker, “Bu ülkenin postacıları, dini ve resmi bayram tatillerinde yasalara aykırı olarak çalıştırılıyor.” diye konuştu.

‘Tatil hakkı gasp ediliyor’

Eker, “PTT Genel Müdürlüğü her zaman olduğu gibi iş yoğunluğunu gerekçe göstererek emekçilerin resmi tatil haklarını gasp etmektedir” diyerek konuşmasına başladı.

Haber Sen: PTT emekçileri yasaya aykırı çalıştırılıyor - Hamit Eker
Hamit Eker

‘İş yoğunlu gerekçe olarak gösteriliyor’

PTT Genel Müdürlüğü’nün her zaman olduğu gibi iş yoğunluğunu gerekçe göstererek PTT çalışanlarının resmi tatil haklarını gasp ettiğini ileri süren Eker, “Yıllardır artan iş ve işlem hacmine karşın kuruma yeterli personel almayan, PTT Genel Müdürlüğü iş yoğunluğunun çözümünü çalışanlarını bayram tatilinde işe getirerek bulmaktadır” diyerek yaşanan duruma tepkisini dile getirdi.

Eker açıklamasında ayrıca şunları belirtti: “Ulusal Bayramlar ve Genel Tatiller Hakkındaki 2429 sayılı yasanın 2. maddesine göre Kurban Bayramı arife günü saat 13.00’de başlar ve 4,5 gündür. Bayram tatilleri yasal bir hak iken, PTT Genel Müdürlüğünün 2429 sayılı yasaya aykırı bir biçimde 12.06.2023 tarihinde yayınladığı genelge ile iş yoğunluğunu gerekçe gösterip PTT emekçilerinin bayram günü de çalıştırılacağını tebliğ etmesi, emekçinin resmi tatil hakkının gasp edilmesi anlamına gelmektedir.”

Eker: Bu uygulamaya derhal son verilmelidir

“Yıllardır iş yoğunluğu ve personel eksikliği nedeniyle PTT emekçilerinin kuralsız ve keyfi çalıştırma uygulamaları nedeniyle mağdur olmaktadır” diyen Eker son olarak şöyle konuştu: “PTT Genel Müdürlüğünün hak ve hukuk tanımaz bu uygulamalarına derhal son verilmesini, yasalara rağmen Kurban Bayramında çalışanların zorla işe getirilmesinin karşısında olup emekçilerin haklı talepleri için alanlarda olacak ve hukuki girişimlerde bulunacağız.”

Haber/Video/Montaj: Sevda Öztunç, Emrullah Durmaz

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Haber Sen: PTT emekçileri yasaya aykırı çalıştırılıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir