Hakkari Üniversitesi öğrencilerini mağdur etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari Üniversitesi dönem başında aldığı online eğitim kararından ikinci dönem için vazgeçti. Pandemiyi gerekçe gösteren üniversiteye karşı öğrenciler, barınma sorunu çözülmediği için eğitimin online olduğunu savundu. Kararından vazgeçen üniversitenin rektörü ise, “Öğrenciler daha iyi çalışsınlar diye online yaptık” dedi.  

Hakkâri Üniversitesi 2021-2022 eğitim öğretim sezonunun başında pandemi gerekçesi ile birinci sınıf ile hazırlık okuyan öğrenciler için uzaktan eğitim kararı almıştı. Üniversite senatosunca alınan kararda lisans programlarına kayıtlı hazırlık sınıfı ve 1. sınıf öğrencilerinin 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz ve bahar dönemlerindeki tüm dersleri ve sınavları uzaktan eğitim yöntemleriyle çevrimiçi (senkron ve asenkron) olarak işleneceği belirtilmişti. Aynı üniversite yönetimi, eğitim-öğretim yılı başında aldıkları karardan vazgeçerek örgün eğitime geçtikleri duyurdu. Öğrencilerin iddiasına göre rektörlüğün ‘pandemi’ savunması bir bahane. Asıl sorun, şehirde öğrencilerin barınma sorununun çözülmemesi.

Eğitim yılı başında verilen kararla yaşadıkları şehirlerden Hakkari’ye gelmeyen öğrenciler arkadaşları aracılığıyla mağduriyetlerini anlattı. Verdikleri karara ilişkin Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş de öğrencilerin daha iyi ders çalışmaları için kış şartlarında onları şehre getirmediklerini söyledi. 

‘Üniversite aldığı kararın arkasında durmalı’

Alınan karar doğrultusunda Hakkâri’ye eğitim için gelmesi beklenen yaklaşık bin 500 öğrenci evlerinde eğitimlerini sürdürdü. Birinci dönemi uzaktan eğitim ile geçirdiklerini ve planlarını buna göre yaptıklarını anlatan öğrenciler, üniversiteye aldıkları kararın arkasında durma çağrısı yaptı. 

‘Sorun pandemi değil öğrencilerin barınma sorunuydu’

Yaşadıkları mağduriyeti duyurmak adına öğrenciler adına Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 1. Sınıf öğrencisi Ahmet Tekce, Hakkari Gazeteciler Cemiyeti’ne giderek sorunlarını paylaştı. Hakkari Üniversite’sinin ilk olarak eğitim yılı boyunca online eğitimi kararlaştırdığını ve bu nedenle de derslerinden uzaklaştıklarını söyledi. Üniversite yönetiminin keyfi karar almakla suçlayan Tekce, “2021-2022 yılı ders dönemi için Hakkari Üniversitesi barınma sorununu ön koşul sayarak sene başında tüm yıl ders ve sınavların online yapma kararı aldı. Bu karar üzerine bizler de kendimizce planlar yaptık. Ancak üniversite yönetimi ikici dönem vize ve ara sınavlarını online, bahar dönemi final ve bütünleme sınavlarını ise yüz yüze yapılması yönünde karar aldı. Alınan karar keyfidir” dedi. 

‘Başından beri uzaktan eğitime karşıydık, ancak mağdur edildik’

Üniversite öğrencileri olarak uzaktan eğitime karşı olduğunu söyleyen Tekçe, dönem başında alınan kararın aniden değiştirilmesinin maddi ve manevi olarak kendilerini olumsuz etkilediğini belirtti. “Türkiye’nin farklı illerinden gelen çok sayıda arkadaşımız var” da diyerek üniversite yönetiminin aldıkları kararı gözden geçirme çağrısı yaptı. 

‘Öğrencilerimiz biraz daha iyi çalışsınlar diye…’

Konuya dair görüşüne başvurduğumuz Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş ise pandeminin yoğun olduğu bir süreçte uzaktan eğitim kararı aldıklarını, Covid19’daki rahatlama süreci ile birlikte sınavları yüz yüze yapacaklarını aktardı. “Öğrencilerimiz biraz daha iyi çalışsınlar diye, kışın getirmedik” diyen Rektör Pakiş, yüz yüze eğitim gören öğrencileri memleketlerine gönderdikten sonra onların yerine birinci sınıfların sınavını yapacaklarını söyledi. 

‘Cemiyet olarak öğrencilerin yanındayız’

Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Taş da öğrencilerin mağdur edilmemesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Cemiyeti olarak öğrencilerin sesinin duyulması için ellerinden geçen çabayı göstereceklerini kaydeden Taş, “Hep beraber bu çocukların bu dönemi rahat atlatmak için çaba gösterelim” dedi.

Hakkari Üniversitesi öğrencilerini mağdur etti - hakkari gazeteciler cemiyeti

Üniversitenin aldığı karar üzerine öğrenciler sosyal medyada tag oluşturarak seslerini duyurmaya başladı.

 (ro) 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari Üniversitesi öğrencilerini mağdur etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir