Hakkari’de çobanları darp eden askerler hakkında suç duyurusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İHD Hakkari Şubesi, Derecik’te askerlerin gençlere yönelik uyguladığı şiddete ilişkin “Yapacaklarının bir sınırı kalmadı” diyerek, suç duyurusunda bulundu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi, Derecik ilçesinde bulunan Navberojan bölgesinde 25 Temmuz’da büyükbaş hayvanlarını otlatan Serhat, Mahmut Serkan Taş ve Ercan Özmen ile S.Taş’ın askerlerce darp edilmesine ilişkin basın açıklaması düzenlendi. Şube binasında yapılan açıklamayı Pınar Yılmaz okudu.

‘Yapacaklarının bir sınırı kalmadı’

Askerlerin dahil olduğu şiddet olaylarında cezasızlık politikasının devreye sokulduğunu ifade eden Yılmaz, “Şehrimizde kolluk kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen olaylarda genel anlamda ilgililer herhangi bir ceza almamakta,  bir cezasızlık politikası yürütülmekte ve ilgili şiddet failleri yaşamlarına normal olarak devam etmektedirler. Bu gibi vahim olaylar toplumun hukuk ve normlara olan güvenini yerle bir etmekle beraber adalete olan inancını da yitirmelerine sebep olmaktadır. Cezasızlık politikası son 10 yılda Hakkari ve ilçelerinde bir çok insanın ölümüne ve yüzlerce vatandaşımızın yaralanmasına zemin hazırlamaktadır. Pervasız ve koruma zırhına bürünmüş kolluk kuvvetinin yapacaklarının bu bağlamda herhangi bir sınırı da kalmamıştır” diye belirtti.

Suç duyurusu

İHD olarak Şemdinli Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını belirten Yılmaz, “Adalet olgusundan artık bahsedilemeyen coğrafyamızda insan hakları savunuculuğu yapmaya ve halkın uğradığı tüm hukuksuzlukların karşısında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de çobanları darp eden askerler hakkında suç duyurusu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir