Hakkari’de gazetecilerden Güler’e  tepki: Sorularımız defterde kaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari Gazeteciler Cemiyeti, ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Milli Savunma Bakanı Yaşar Gülere tepki göstererek, “İlimizin temel sorunlarına yönelik hazırladığımız sorular not aldığımız defterlerimizde kalmıştır” dedi.

Temaslarda bulunmak üzere Hakkari’ye gelen Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, öğretmenevinde düzenlenen “Şehir Buluşmaları” programı kapsamında AKP İl Teşkilatı ve ilçe belediye başkanlarının yer aldığı toplantıya katıldı. Program çerçevesinde gazetecilerle soru cevap şeklinde bir toplantı düzenleneceğinin söylenmesine rağmen, söz konusu programın iptal edildi belirtildi.

Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Taş, bu duruma tepki gösterdi. Konu hakkında basın açıklaması yapan Taş, “Basını önemsemeyen ve bu tür önemli toplantılarda basını hiçe sayan yönetimleri eleştiriyoruz” dedi.

Hakkari Objektif Haberde yer alan açıklamasında, “Milli savunma bakanımız Sayın Yaşar Güler’in ilimize ziyareti kapsamında kentimizde görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile soru cevap şeklinde bir toplantı düzenleneceği açıklanmıştı.” bilgisini paylaşan Taş şöyle konuştu: “Bu önemli toplantıya katılmak için Yüksekova ve Şemdinli ilçelerimizden gazeteci arkadaşlar merkeze geldiler. Toplantının yapılacağı Öğretmen Evi’nde saat 11.40’ta yapılması gereken basın toplantısı bir saat 40 dakika geciktirildi. Daha sonra basın mensupları toplantı odasına çağrıldı. Ama salon Ak Parti yöneticileri ile doluydu. Bir saat geciken toplantıda bu kez basın mensuplarından soru alınmayacak denildi.”

“Hakkâri Gazeteciler Cemiyeti olarak sayın bakanımızın gelişi sırasında basına yönelik bu davranış bizi üzmüştür” diyen Taş, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “İlimizin temel sorunlarına yönelik hazırladığımız sorular not aldığımız defterlerimizde kalmıştır. Basını önemsemeyen ve bu tür önemli toplantılarda bizi hiçe sayan yönetimleri eleştiriyoruz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de gazetecilerden Güler’e  tepki: Sorularımız defterde kaldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir