Hakkari’deki kazada yaşamını yitiren Barış Annesi ve oğlu ağıtlarla toprağa verildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Savcılık ifadeleri için Hakkari’ye giden ve dönüş yolunda yaşanan kazada yaşamını yitiren Barış Annesi Perişan Akçelik ile oğlu Cihan Akçelik ağıtlarla toprağa verildi.

Hakkari ve ilçelerinde 15 Ağustos’ta polislerce yapılan ev baskınlarında aralarında Barış Anneleri Meclisi üyelerinin de bulunduğu 23 kişi gözaltına alınmıştı. 13 kişi, emniyette ifadelerinin alınması ardından, 10 kişi savcılık ifadelerinden sonra adli kontrol şartıyla sevk edildikleri mahkeme tarafından  “adli kontrol” ve “yurtdışı yasağı” kararıyla serbest bırakılmıştı.

Hakkari’deki kazada yaşamını yitiren Barış Annesi ve oğlu ağıtlarla toprağa verildi - WhatsApp Image 2023 08 23 at 22.12.40

Emniyetten serbest bırakılan Barış Anneleri Adalet Safalı ve Perişan Akçelik, Akçelik’in oğlu Cihan Akçelik ve avukat Erdal Safalı ile birlikte savcılık ifadesi için dün Yüksekova’dan Hakkari’ye  gitti. Dönüş yolunda kaza yapan araçtaki Adalet Safalı,Perişan Akçelik ile oğlu Cihan Akçelik yaşamını yitirdi.

Hakkari’deki kazada yaşamını yitiren Barış Annesi ve oğlu ağıtlarla toprağa verildi - WhatsApp Image 2023 08 23 at 22.12.39

 Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan avukat Erdal Safalı ise dün akşam saatlerinde Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Kazada yaşamını yitiren Adalet Safalı dün akşam kitlesel bir şekilde Değerli (Memkava) Köyünde toprağa verildi.

Hakkari’deki kazada yaşamını yitiren Barış Annesi ve oğlu ağıtlarla toprağa verildi - WhatsApp Image 2023 08 23 at 22.12.42

Perişan Akçelik ve oğlu Cihan Akçelik’in cenazeleri ise sabah saatlerinde Yüksekova Devlet Hastanesi’nin morgundan alındı. Perişan Akçelik ve oğlu Cihan Akçelik, için Güvenli (Şahê) köyünde Yeşil Sol Parti milletvekileri ve çok sayıda yurttaşın katılımı ile bir cenaze töreni düzenlendi. Duygusal anların yaşandığı cenaze töreni sırasında kadınların yaktığı ağıtlar yürek dağladı.

Yapılan konuşmalardan sonra Barış Annesi Perişan Akçelik ve oğlu Cihan Akçelik ağıtlar ve sloganlar eşliğinde son yolculuklarına uğurlandı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’deki kazada yaşamını yitiren Barış Annesi ve oğlu ağıtlarla toprağa verildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    24 Ağustos 2023, 17:13

    […] yolcu otobüsünün çarptığı traktördeki baba ile oğlu […]

    Cevapla