HDP binasına saldırı girişimi: Saldırganın aklı dengesi yerinde değilmiş

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’da, HDP ve Yeşil Sol Parti’nin ortak kullandığı binaya saldırı girişiminde bulunup gözaltına alınan 2 kadına dair açıklama yapan Adana Valiliği, A.C. isimli kadının akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia etti.

Adana’nın merkez Seyhan ilçesindeki Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İl Örgütleri’nin ortak kullandığı binanın giriş kapısına kimliği belirsiz bir kadın tarafından 3 pet şişe içerisinde patlayıcı ve yanıcı madde bırakıldı. Sabah saat 10.00 sıralarında kapının önüne gelerek pet şişeleri bırakan kimliği belirsiz kadının fark edilmesiyle polise haber verildi. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, pet şişe içerisindeki sıvının yanıcı ve patlayıcı olduğunu tespit etti. Olay yerinde polisin incelemeleri sürerken, partililer ise kadını arama çalışmaları başlattı. Saldırı girişiminde bulunan kadın, yanında bulunan başka bir kadınla birlikte Abidinpaşa Caddesi’nde bir otobüs durağında partililer tarafından yakalanıp, polislere teslim edildi. Polislerce gözaltına alınan 2 kadının sorgusu devam ediyor.

‘Tutarsız cevaplar veriyor’

Konuya dair Adana Valiliği yazılı açıklama yaptı. Saldırı girişiminde bulunan kadının 1997 Osmaniye doğumlu A.C. isimli kadın olduğu, bina girişine 3 adet ispirto şişesi ve 1 adet defter bıraktığını belirtti. Valilik, “Olayı gerçekleştiren şahsın 1997 Osmaniye doğumlu A.C. isimli şahıs olduğu tespit edilerek Emniyet Birimlerimizce yakalanmış, şahsın ilk sorgulamasında bahse konu materyalleri kendisinin bıraktığını doğruladığı, nedeni ile ilgili tutarsız cevaplar verdiği ve hareketlerinden akıl sağlıyla ilgili dengesinin yerinde olmadığı değerlendirilmiştir. Olayla ilgili adlî tahkikat çok yönlü devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadelerini kullandı.

Serhat News
 

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP binasına saldırı girişimi: Saldırganın aklı dengesi yerinde değilmiş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    22 Ağustos 2023, 14:32

    […] HDP ve Yeşil Sol Parti’nin ortak kullandığı binaya saldırı girişiminde bulunan A.C., […]

    Cevapla